SKV laat zege door de vingers glippen

Zaterdag 14 april 2013 moest SKV het in een eerste thuiswedstrijd opnemen tegen de Corvers uit Hilversum. In een wedstrijd waar SKV de hele wedstrijd op voorsprong had gestaan gingen de bezoekers uiteindelijk met de punten naar huis.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Triade was er een wijziging in de opstelling van de Sleeuwijkers. John Delleman startte op de plaats van de afwezige aanvoerder Nathan Snoek. De Meijboom-equipe begon goed aan de wedstrijd en wist dit snel in de score uit te drukken. SKV had in de fase die volgde het betere van het spel, maar slaagde er niet in de voorsprong verder uit te breiden. Dit resulteerde in een 5-4 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust begon SKV wederom scherp. Binnen no-time lagen er twee ballen door de korf waardoor er een marge van drie werd bewerkstelligd. In het kwartier wat volgde was SKV beduidend beter, maar de bal wilde er niet meer in. De tegenstander uit Hilversum slaagde erin het gat langzaam te dichten en kwam enkele minuten voor het einde van de wedstrijd langszij: 8-8. Tot overmaat van ramp voor de Sleeuwijkers rondde de bezoekers een halve minuut voor tijd een doorloper af waardoor de wedstrijd, waarin SKV nagenoeg de hele wedstrijd aan de leiding ging, toch nog werd verloren.

Volgende week aan SKV de taak om dit zure verlies weg te spoelen. Er zal dan gewonnen moeten worden van ESDO uit Kockengen om de eerste punten na het zaalseizoen binnen te halen. Deze uitwedstrijd begint zaterdag 13 april om 15.30 uur