SKV verliest van Attila

Na het 11-4 verlies tegen 't Capproen vorige week hadden de Sleeuwijkse korfballers iets recht te zetten. Tegenstander op 5 oktober waren de studenten van Attila uit Eindhoven.

Het aanvalsvak van SKV, bestaande uit Ellen Snoek, Floor Vink, Joost de Jong en Arne van Weelden, startte goed aan de wedstrijd en al snel nam SKV dan ook de leiding. Uit een wegtrekbal werd de 0-1 gescoord. Niet lang daarna antwoordde de thuisploeg met een tweetal treffers waardoor de Meijboomequipe tegen een achterstand aan keek.

In het tweede aanvalsvak, bestaande uit Annemarie Scherff, Margreet Delleman, Roeland van der Zouwen en Nathan Snoek, werd goed gecombineerd waarbij vooral de heren ruimte kregen om tot schot te komen. Dit resulteerde al snel in een gelijkmaker van Van der Zouwen.

In de periode die volgde werd er door de SKV en Attila om en om gescoord wat resulteerde in een 6-6 tussenstand. Een handig balletje onder de korf van Van Weelden zorgde ervoor dat SKV, naar later bleek voor het laatst deze middag, weer op voorsprong kwam. Verdedigende fouten aan SKV zijde en zuiverheid in de afronding aan de kant van Attila waren er debet aan dat SKV met een 9-7 achterstand de rust in ging. Ondanks de achterstand van twee doelpunten was er nog voldoende perspectief voor de ploeg van coach Van den Herik om een goed resultaat te halen in Eindhoven.

Niets bleek echter minder waar. Waar de Eindhovense studenten er wel in slaagde om de mand te vinden ontbrak het bij SKV aan scherpte in de afronding. Tel dit op bij een bij tijd en wijle slechte passing en een nederlaag is zo verklaard. Met maar twee doelpunten van Sleeuwijkse kant in de tweede helft werd uiteindelijk een kansloze 16-9 nederlaag geleden.

Komende zaterdag staat voor SKV voorlopig de laatste veldwedstrijd op het programma, thuis tegen nummer 2 in de poule, OJC '98. De wedstrijd begint om 15.30 uur op sportpark "De Roef".

Scores  SKV: Roeland van der Zouwen 3x, Joost de Jong en Arne van Weelden beide 2x, Ellen en Nathan Snoek beide 1x.