Sterke seizoensstart SKV

Zaterdag jl. startte de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging het zaalseizoen (4e klasse) met een uitwedstrijd tegen de korfballende studenten van Skunk uit Nijmegen, een tegenstander die op het veld een klasse hoger speelt.

De formatie uit Sleeuwijk was op één plaats gewijzigd. Nathan Snoek was tijdens de laatste training geblesseerd geraakt en voor hem speelde Marius Klootwijk in een vak dat verder bestond uit Annemarie Scherff, Margreet Delleman en Roeland van der Zouwen.

Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Ellen Snoek-Assink, Mischa van Damme, Arne van Weelden en Joost de Jong.

De thuisspelende ploeg maakte in de eerste minuten indruk met goed verzorgd spel, waarbij het baltempo hoog lag. Hier tegenover wist SKV een goed defensief te stellen. Coach Van den Herik had zijn team het veld in gestuurd met de opdracht zeer kort te verdedigen en al snel dereguleerde dit het spel van de tegenstander. De plaatsing werd onverzorgder en hun spel liet zich kenmerken door vele korte aanvallen.

SKV vulde de functies goed in en wist de juiste mensen in stelling te brengen. Er werd gedisciplineerd gespeeld en mooie aanvallen volgden elkaar op. Hierbij was meer dan eens Klootwijk het eindstation; hij haalde vandaag een vrijwel 100% score. Aan de andere kant wist  Snoek-Assink met een goed lopend schot gebruik te maken van de ruimte die haar gegeven werd. SKV liep geleidelijk uit naar een 5-7 ruststand.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Enig verwijt dat de ploeg uit Sleeuwijk gemaakt kon worden, was dat het verschil niet uitgebouwd werd tot een veilige marge. Hierdoor kreeg de uitspelende ploeg bijna nog het deksel op de neus. Zeker na het uitvallen van Scherff bleef de wedstrijd tot in de laatste minuten spannend. Het eerste aanvalsvak bleef echter ijzersterk verdedigen, waardoor de wedstrijd (weliswaar minder aantrekkelijk voor het publiek) uitgebald kon worden. Eindstand: 10-13.

Scores SKV: Snoek-Assink (5), Van der Zouwen (4), Klootwijk (3), De Jong (1).