PKC/Hagero E6 - SKV E1

Wat een begin van de kerstvakantie, in alle vroegte door het donkere Sleeuwijk naar de Bolderik om te vertrekken voor een korfbalwedstrijd…. Zou dat wel wat worden, waren de kinderen wel wakker?

In de laatste weken wordt er door trainers en coach flink op gehamerd dat er meer inzet getoond moet worden. Natuurlijk, er moet plezier zijn, maar we moeten wel ons best doen. Verliezen is op zich niet erg maar wel als we er met de pet naar gooien! De vorige wedstrijd hadden de kinderen dit al goed opgepikt, er werd hard gewerkt maar helaas toch verloren, misschien zat er deze keer meer in.

De wedstrijd begon slapjes, de eerste 10 minuten hadden beide ploegen moeite met overspelen en wisten niet in de buurt van de korf te komen.

Na de vakwisseling veranderde dit, het vak met Anna, Nadine, Sem en Rens K. wist wel de korf te bereiken. Scoren lukte eerst nog niet maar met goed uitverdedigen werd elke bal teruggepakt. PKC wist de bal niet in hun aanval te krijgen en eindelijk, na weer een onderschepping, scoorde Sem.

In de rust vond niet alleen een spelerswissel maar ook een schoenwissel plaats, Anna was haar schoenen vergeten en speelde de eerste helft op de schoenen van Barthe en de tweede helft op die van Vera.

Met de extra lengte van Barthe erbij ging het overspelen in het andere vak ook wat gemakkelijker. Mike kwam er goed voor bij de korf en gaf een prima bal op Barthe: 0-2. Hierna gooide Barthe de bal goed over de tegenstander van Mike waardoor hij kon scoren.

Een foutje bij het uitspelen van de bal betekende de 1-3 maar na de vakwisseling wist Sem de 1-4 te scoren waarbij Anna een grote rol speelde. Zij stapte goed naar de bal toe waardoor zij de heer van Sem te snel af was, ze speelde de bal lekker snel en op maat door naar Sem die beheerst inschoot. Ook de 1-5 kwam van Sem maar was eigenlijk weer een doelpunt van heel het vak: keer op keer werd de bal onderschept waarbij vooral Nadine en Rens K. hun tegenstander geen centimeter ruimte gaven.

Een goede wedstrijd om het jaar mee af te sluiten (en een leuk cadeau voor Arnout, de vader van Sem die jarig was!), hopelijk blijven jullie met deze inzet spelen en trainen in het nieuwe jaar!

Siska