SKV wint topper in laatste minuut

Zaterdag 18 januari ging voor SKV, na een korte periode van rust, de 2e competitiehelft van start. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was meteen een belangrijke. Nummer twee, SkunK uit Nijmegen, kwam in sporthal "de Jager" op bezoek.  De winnaar van dit duel zou aan de leiding gaan in de 4e klasse D.

SKV begon de wedstrijd met het vertrouwde viertal Ellen Snoek-Assink, Mischa van Damme, Joost de Jong en Arne van Weelden in de aanval. Door een kleine operatie zal Margreet Delleman de komende weken ontbreken aan de kant van de Sleeuwijkers. Op haar plaats startte Floor Vink in het verdedigingsviertal wat verder bestond uit Annemarie Scherff, Nathan Snoek en Roeland van der Zouwen.

In een goed gevulde sporthal "de Jager" was het begin meteen voor de Sleeuwijkers. Met verzorgd aanvalsspel werd de tegenstander onder druk gezet. Twee scores, binnen vijf minuten, van Van Damme zorgde ervoor dat SKV meteen de leiding nam. De gasten uit Nijmegen waren niet onder de indruk van dit felle begin van de ploeg van coach Van den Herik en scoorden gewoon mee. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in een stand van 4-2 in het voordeel van SKV.

In een periode waar SKV zeker wel kansen creŽerde maar vergat deze af te ronden, was SkunK wel scherp in de afronding waardoor de gasten weer langszij kwamen. Even later zorgden een aantal verdedigende fouten aan Sleeuwijkse kant er zelfs voor dat er met een achterstand werd gerust, 5-6.

Coach Van den Herik was in de rust dan ook niet geheel tevreden. Door een aantal keer slap verdedigen werden er onnodig doelpunten weggegeven. In de tweede helft moest er strakker verdedigd worden om de tegenstander niet de gelegenheid te geven om rustig af te ronden.

Na rust kwam het eerste wapenfeit van SkunK. een score van afstand betekende dat de gasten voor de eerste keer deze wedstrijd een gat van twee punten wisten te slaan. Lang duurde dit echter niet. In de aanval die volgde werd een doorbraak van Van Damme onreglementair verhinderd wat een strafworp opleverde. Vanaf de stip zorgde De Jong voor 6-7.

Een periode van twaalf minuten zonder score brak aan. Het verdedigingsvak verdedigde scherp, echter het aanvalsvak had moeite om kansen te creŽren. Met rommelig aanvalsspel waarbij de functies niet goed werden ingevuld kwamen ze maar niet tot scoren. Een score van SkunK was dan uiteindelijk ook het logische gevolg.

Met nog twaalf minuten te gaan was het plan van de studenten om deze wedstrijd uit te ballen door lange aanvallen te spelen en zo de tijd te laten verstrijken. Voor de Meijboom equipe was dit het moment  om er nog een schepje bovenop te doen en op zoek te gaan naar de aansluiting. Coach Van den Herik greep in door de ervaren Siska Koek in te brengen voor de moegestreden Vink, die terug mag kijken op een goede wedstrijd in de hoofdmacht.

Het tweede aanvalsvak creŽerde voldoende kansen alleen zat het in de afronding niet mee. Een domme overtreding van een heer van SkunK op Koek kwam SKV dan ook niet slecht uit. Snoek faalde niet vanaf de stip en zorgde met nog zes minuten te spelen voor de aansluitingstreffer.

Een bloedstollende slotfase volgde. Met name de heren Snoek en Van der Zouwen kregen van afstand kans op kans en de afvang werd goed verzorgd door de dames. Een doelpunt kon niet uitblijven zou je zeggen. Na nog een aantal ballen die net uit de korf draaide was het uiteindelijk aanvoerder Snoek die het publiek op de banken kreeg en SKV weer langszij bracht.

Het aangeslagen SkunK leek dan ook even de weg kwijt en slaagde er niet in verzorgd aan te vallen. De Sleeuwijkers roken bloed en voelden dat ook een overwinning er nog in zat. Nadat Snoek-Assink in de laatste minuut bij een doorloper op haar armen werd geslagen leek dit ook nog te gebeuren. De Jong mocht voor de tweede keer vanmiddag aanleggen vanaf de stip, maar deze keer bleef de bal net hangen op de voorste rand van de korf. Erg lang werd er door De Jong niet getreurd om deze misser. Nadat de bal door Van Weelden werd afgevangen spoedde hij zich naar de zijlaan waar hij van afstand alsnog de winnende treffer wist aan te tekenen.

Met deze overwinning doet SKV goede zaken. SKV staat nu ťťn punt voor op de gedeelde nummers twee SkunK en Devinco en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week is het voor de ploeg van coach Van den Herik zaak om deze overwinning een goed vervolg te geven tegen Wesstar. De wedstrijd begint om 19:45 uur in Westervoort.

De scores tegen SkunK kwamen van: Mischa van Damme 3x, Nathan Snoek en Joost de Jong 2x, Roeland van der Zouwen en Ellen Snoek-Assink 1x.