Opsporingsbericht

De Politie Midden en West Brabant vraagt uw aandacht voor het volgende opsporingsbericht. Tijdens de korfbal wedstrijd van het tweede team van SKV uit Sleeuwijk en het zesde team van GKV uit Gorinchem in sporthal de Jager te Giessen op 18 januari jongsleden is er een uitdoelpunt gescoord waarvan de verantwoordelijkheid niet is opgeëist. Hoofdverdachten zijn de personen die op dat moment in verdediging stonden te weten “Heidi van H.”, “Jolanda M.”, “Gerrit de K.” en “Jarik G.”

Op het moment waren er ook 4 andere verdachten aanwezig behorend tot dezelfde criminele organisatie te weten “Joke S.”, “Siska K.”, “Stefan V.” en “Stefan R.” alias “Steelpan”. Hoewel zij wellicht niet direct betrokken zijn bij de misdaad, waren zij op dat moment wel in hetzelfde veld aanwezig, maar wellicht nog te druk met het vieren van de openingstreffer van verdachte “S.”

Een derde groep verdachten bevonden zich op dat moment niet binnen lijnen, maar waren minimaal getuige van de gebeurtenis. Dit waren “Tim K.”, “Annemarie S.” en “Floor V.” Waarvan de laatstgenoemde normaal gesproken uitgebreider verslag doet van dergelijke gebeurtenissen. Als laatste was er nog “Huibert de K.” die door de politie beschouwd wordt als het brein achter de organisatie. “Nathan S.” die voor deze wedstrijd was aangewezen als arbiter maakte in deze gebruik van zijn diplomatieke onschendbaarheid.

Ander opvallend feit in deze zaak is de spontane verdwijning van twee vaste leden van de verdachte bende genaamd “Selina de V.” en “Marius K.” Ook vermoedt justitie dat de geboorte van “Timo K.” bijgedragen heeft aan het ontstaan van dit misdrijf. De vier hoofdverdachten hebben na het plegen van het misdrijf direct geprobeerd de zaak te verbloemen door een korte kans van “de K”. en een schot van “van H”. Vervolgens deden beide Stefans een duit in het zakje waarmee de stand op 5-1 kwam en er nooit iets gebeurd leek te zijn.

Daarop mocht het verdachte vak weer voor afleiding zorgen met een doorloper van “Jarik G.” en “Gerrit de K.” In het aanvalsvak ging “Joke S.” verder met datgene waar ze de wedstrijd mee begonnen was: 2 doorlopers. 9-1 was de ruststand en iedereen leek die ene tegentreffer al lang vergeten te zijn. Om voor nog wat extra verwarring te zorgen heeft ringleider “Huibert de K.”  in het verdachte vak “Jarik G.” vervangen door “Tim K.” Wellicht een schuldbekenning?? De politie kan hier enkel over in het duister tasten.

Wel was duidelijk dat de wissel zorgde voor een stroef begin van de tweede helft. Uiteindelijk wist “Heidi van H.” met een lang en een kort schot voor de dubbele cijfers te zorgen bij SKV. “Joke S.” droeg haar vak op om “Siska K.” ook eens te laten doorkomen met doorloper. Hoewel “Stefan V.” hier in eerste instantie geen gehoor aan wilde geven en zelf zijn schot afmaakte, wist men uiteindelijk toch “Siska K.” in stelling te brengen.

De eindstand 15-1 werd beklonken door twee schoten van “Gerrit de K.” waardoor men ervan uitging dat justitie de hele zaak van de tegentreffer wel zou vergeten, maar men neemt de zaak uiterst serieus op en roept alle getuigen dan ook op om zich bij hen te melden via het nummer 0900 – 88 44 (0900-TUIG) of via Meld Misdaad Anoniem 0800 –7000.

Doelpuntenmakers: Gerrit de K. (4), Heidi van H. en Joke S. (3), Stefan V. (2), Jarik G., Siska K. en “Steelpan allen 1.

Was getekend,

S. Rutten