SKV maakt zich op voor ontknoping competitie

Na vorige week een overtuigende 17-4 overwinning te hebben geboekt, vervolgde SKV zijn weg naar een mogelijk kampioenschap met een 19-11 overwinning op SEV uit Zelhem.

De korfbalvereniging uit Sleeuwijk, onder leiding van coach Reijer van den Herik, kwam voortvarend uit de startblokken. Het eerste aanvalsvak met daarin Mischa van Damme, Ellen Snoek-Assink, Arne van Weelden en Joost de Jong hanteerde een hoog looptempo en dit resulteerde in twee snelle treffers van Van Damme.

De tegenstander uit Zelhem speelde zeer verzorgd en beschikte over veel snelheid, dit verraste bovengenoemd vak in de beginfase: de 2-1 kwam uit een fraaie doorloper.

De verdediging van SKV werd de eerste helft onder druk gezet, maar de Sleeuwijkse formatie bleef telkens enkele doelpunten voorlopen.

Het tweede aanvalsvak met daarin Floor Vink, Annemarie Scherff, Nathan Snoek en Roeland van der Zouwen, wist handig gebruik te maken van de kleine foutjes van de tegenstander. Een door Van der Zouwen meegekregen strafworp, werd door Snoek benut.

Doelpunten van Snoek-Assink en Van der Zouwen resulteerde in een gaatje, dat vervolgens door SEV overbrugd werd. Hiermee kwam het sympathieke SEV voor het laatst in de buurt van de tegenstander. Snoek-Assink, die vorige week ook al sterk speelde, was ongrijpbaar voor haar tegenstander. De momenten dat haar tegenstander het schot probeerde te verdedigen werd ze gepasseerd. Echter, als ze enige afstand hield, werd er een afstandschot gemaakt. Een schier onmogelijke opgave.

Het tweede aanvalsvak speelde net als vorige week zeer verzorgd. Functies werden goed ingevuld en waar het scorend vermogen in dit vak eerder dit seizoen een probleem vormde, volgen doelpunten de laatste weken elkaar snel op. Van der Zouwen maakte drie treffers op rij en Scherff en Snoek scoorden ieder twee keer van afstand.

Na doelpunten van De Jong en wederom de afsluitende treffer van Snoek-Assink, kwam een fraaie 19-11 eindstand op het bord.

Doelpunten: Snoek-Assink (7), Van der Zouwen (4), Snoek (3), Van Damme, Scherff (2), De Jong (1)

Over 3 weken is de allesbeslissende wedstrijd uit in Deventer tegen Devinco, de huidige nummer 2.