SKV geeft koploper goed partij

Zaterdag 3 mei speelde het eerste team van SKV de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Reeuwijk. Na een wedstrijd waarin het verschil nooit groter werd dan drie doelpunten verloren de Sleeuwijkers uiteindelijk met 11-8.

Door afwezigheid van Sietske Post besloot coach Reijer van den Herik zijn opstelling iets te wijzigen. Annemarie Scherff begon deze wedstrijd in het aanvalsvak samen met Siska Koek, Joost de Jong en Arne van Weelden. In het verdedigingsvak dat bestond uit Margreet Delleman, Nathan Snoek en Roeland van der Zouwen werd de plek van Scherff ingenomen door Mischa van Damme.

Waar koploper Reeuwijk dacht het kampioenschap eenvoudig binnen te kunnen halen begon SKV goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen stond voor de thuisploeg de nul nog op het scorebord terwijl de Sleeuwijkers via De Jong, Koek en Van der Zouwen wisten te scoren. Slecht uitverdedigen aan SKV zijde zorgde na twintig minuten voor het eerste punt voor Reeuwijk.

Een doelpunt voor de Sleeuwijksers werd echter beantwoord door drie rake schoten van Reeuwijk. Een gelijke stand was het gevolg. In de laatste tien minuten tot aan de rust volgde nog drie doelpunten van de thuisploeg tegen twee scores van de gasten. Dit resulteerde in de eerste achterstand van 7-6 bij rust.

Na rust werd er om en om gescoord door de thuisploeg en SKV waardoor er met nog een kwartier te spelen nog steeds maar één doelpunt verschil op het scorebord stond, 9-8. SKV slaagde er echter niet meer in om een vuist te maken. Twee scores net voor tijd van het zeker niet briljant spelende Reeuwijk zorgde voor de enigszins geflatteerde uitslag van 11-8.

SKV kan terugkijken op een puike wedstrijd, al was er ook het besef dat er vandaag zeker mogelijkheden lagen om de koploper de eerst punten van de competitie afhandig te maken.

Volgende week volgt er voor de Sleeuwijkers wederom een uitwedstrijd. Dit keer tegen 't Capproen. De wedstrijd begint om 16:00 in Hellevoetsluis.

De doelpunten werden gemaakt door: Siska Koek 3x, Roeland van der Zouwen 2x, Joost de Jong, Nathan Snoek en Arne van Weelden ieder 1x