FLITSENDE START E1

Zaterdag 6 september, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Weer met een viertal korfballen na 1 jaar een achttal te zijn geweest.  De E1 werd deze zaterdag gevormd door Nadine, Vera en de 2 Rensen.

De tegenstander was Albatros E5, ook zij hadden vorig seizoen als achttal gespeeld. Niet geheel verrassend ontbraken de reserveshirts bij hen, met veiligheidshesjes aan werd aan de wedstrijd begonnen.

In het begin was het nog wel even wennen, het snel omschakelen van aanval naar verdediging, maar al snel was hier niets meer van te merken. SKV speelde fel, zette de aanvallen goed op met een aansteun en een afvang en hield verdedigend goed een oogje op de tegenstander en de bal.

Er werden heel veel ballen tussenuit getikt en onderschept waardoor Albatros eigenlijk niet aan aanvallen toekwam. De SKV-aanvallen waren goed verzorgd en er werd gerust met een 2-0 voorsprong met doelpunten van Rens K. en een mooi ver schot van Vera.

Na de rust  ging het alleen maar beter draaien. Vooral de 3-0 was een prachtig doelpunt: Nadine onder de korf met de bal, Vera die goed gaat staan om de bal af te vangen en Rens G en Rens K voorin. Rens G zet een goede snelle actie in, de tegenstander van Rens K kijkt naar Rens G, Nadine aarzelt geen moment en speelt de bal op Rens K die inschiet. Tja, daar kan de coach van het eerste nog jaloers op zijn!

De score loopt steeds verder op via een paar mooie uitbraken en goed opgezette aanvallen. Iedereen krijgt goede kansen en gunt elkaar ook die kansen, heerlijk om naar te kijken, jammer dat niet iedereen evenveel geluk had in de afronding.

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een mooie 7-0 eindstand en een heel tevreden coach! De strafworpen worden met 3-5 gewonnen door Albatros.

Super goed gespeeld jongens en meiden, ga zo door!!

Groetjes van Rens K. en Siska