SKV verpulvert koploper

Afgelopen zaterdag wachtte de Sleeuwijkse Korfbalvereniging een grote uitdaging. De lastige uitwedstrijd tegen koploper Thor uit Rotterdam stond op het programma. Coach Van den Herik zag een excellerend en hongerig Sleeuwijks collectief een 10-21 overwinning behalen.

Met Joost de Jong weer in de basis, startte SKV in de vertrouwde opstelling. Naast De Jong werd het eerste aanvalsvak gevormd door Margreet Delleman, Sietske Post en Arne van Weelden. In het andere vak stonden aanvoerder Nathan Snoek, Annemarie Scherff, Cristhel Duijzer en Roeland van der Zouwen.

Met verzorgd spel en in een hoog baltempo imponeerde het eerste aanvalsvak. Een ijzersterk spelende Van Weelden bracht de eerste score voor SKV op het bord. Het tweede aanvalsvak moest in de beginfase wennen aan het afwachtende spel van de tegenstander en maakte veel passingsfouten. Een score van Snoek gaf lucht. Tot halverwege de eerste helft was het verder een gelijk opgaande wedstrijd. SKV kreeg meer grip op het spel van de tegenstander en het slappe verdedigen werd afgestraft.  Het dameskwartet maakte vandaag grote indruk, zowel verdedigend als aanvallend. Zij bleken keer op keer ongrijpbaar voor de tegenstander. Naast aanvallende hoogtepunten, had SKV het verdedigend goed en spectaculair voor elkaar: de nodige schoten werden geblokt en de rappe tegenstanders werden door goede samenwerking uitgeschakeld.

Waar  eerder dit seizoen in de tweede helft het niveau en met name het scoren wel eens ver wilde wegzakken, bleef SKV nu ook in het tweede bedrijf succesvol op zoek naar een hogere score. Goed geconcentreerd en met lange aanvallen werd het scoren gecontinueerd. Thor wist zich niet meer te herpakken.

Met de rentree van Pierre van Damme en een 10-21 stand op het scorebord, kwam er een einde aan deze prachtige korfbalzaterdag.

Score: Scherff (5), Snoek, De Jong (4), Post, Van Weelden (3), Van der Zouwen (2)

Komende zaterdag is de laatste veldwedstrijd op ‘de Roef’ in Sleeuwijk. Aanvang: 15.30u.