SKV verliest laatste veldwedstrijd

Zaterdag 11 oktober speelden de Sleeuwijkse Korfballers voorlopig de laatste wedstrijd op het veld.  In een wedstrijd waarin SKV nimmer aan de leiding ging werd verloren van de studenten van Erasmus uit Rotterdam. Na 70 minuten korfbal stond er een 8-13 eindstand op het scorebord in het voordeel van de gasten.

De ploeg van coach Van den Herik startte met het vertrouwde achttal in de basis. Het begin van de wedstrijd was voor de gasten. Middels twee schoten van grote afstand werd de Meijjboom-equipe meteen op een achterstand gezet. In het vervolg van de eerste helft had SKV grote moeite om tot scoren te komen. Net als vorige week tegen koploper werden de kansen wel gecreŽerd maar de afronding verliep stroef. Tegen het einde van de eerste helft stond er in het regenachtige Sleeuwijk dan ook een magere 5-5 tussenstand op het scorebord. Het laatste wapenfeit voor rust kwam wederom van Erasmus. Een schot van afstand en een vrije bal zorgde ervoor dat SKV met twee punten achterstand ging rusten.

In de tweede helft was het inmiddels gestopt met regenen, maar voor SKV maakte dit weinig tot geen verschil. Veel kansen en weinig doelpunten was wederom een juiste samenvatting van het spel aan Sleeuwijkse zijde. Aangezien de Rotterdammers net wat meer kansen wisten te ronden kwam SKV niet meer dichterbij en ging de, voorlopig, laatste veldwedstrijd verloren. SKV bezet hierdoor halverwege de competitie een plaats net onder de middenmoot.

De komende weken bereiden de korfballers van SKV zich voor op de de zaalcompetitie die begin november van start zal gaan. Hopelijk kan SKV 1 dit seizoen net zo lang meedoen om de titel als vorig seizoen.

De doelpunten tegen Erasmus werden gemaakt door: De Jong (3x), Van der Zouwen (2x), Snoek, Post en Van Weelden ieder (1x).