Hard werken SKV niet beloond

Op zaterdag 8 november speelde SKV haar eerste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen. De ploeg reisde af naar Hoogvliet om daar Nikantes tegemoet te treden. Door afwezigheid van Sietske Post en een blessure bij Arne van Weelden was coach Van den Herik genoodzaakt om enige wijzigingen in de opstelling door te voeren.

Het eerste verdedigingsvak, bestaande uit Roeland van der Zouwen, Nathan Snoek, Cristhel Duijzer en Margreet Delleman, liet zich verrassen door de snelle aanvallen en zuivere schoten van de vrij jonge spelers van Nikantes en dit resulteerde al snel in een 2-0 achterstand. Ook in het andere vak hadden Joost de Jong en Pierre van Damme veel moeite om de beweeglijke en slim spelende heren te verdedigen. Naast hen stonden Annemarie Scherff en Florianne Vink, van wie de tegenstanders vrijwel de gehele wedstrijd vanuit de korfzone hebben gespeeld. SKV speelde aanvallend een zelfverzekerd spel, met veel afwisseling in de verschillende functies. Dit zorgde er dan ook voor dat er bij vrijwel alle spelers dreiging lag. Duijzer wist de score voor de Sleeuwijkers te openen, waarna schoten van Van Damme en Snoek, een verzilverde stip van De Jong en een doorloper van Scherff ervoor zorgden dat er namens SKV vijf doelpunten op het scorebord stonden in de rust, tegenover elf doelpunten van de thuisploeg.

Na de rust kwam Nikantes wederom met twee doelpunten uit de startblokken. Van der Zouwen, spelend tegen een loepzuivere heer die aan de minste ruimte al genoeg had om zijn schoten af te ronden, scoorde zelf eveneens vanuit een schot. Van Damme en De Jong wisten, onder begeleiding van aanwijzingen van Van den Herik, het hun directe tegenstanders in de tweede helft een stuk lastiger te maken, wat uitmondde in veel frustratie bij de jonge heren. Via voornamelijk schoten wist Nikantes echter nog een aantal keer te scoren, zesmaal waren zij effectief. SKV bleef tot het laatste moment vechten voor de doelpunten, maar moest de punten uiteindelijk achterlaten bij de betere tegenstander.

Ondanks een 17-11 verlies hebben de Sleeuwijkers prima korfbal laten zien. Zaterdag 15 november zullen zij in Giessen spelen tegen de studenten van Attila uit Eindhoven. Hopelijk zullen zij dit strijdlustige korfbal dan voortzetten.

Scores: Snoek, Van der Zouwen, De Jong en Scherff (2), Van Damme, Delleman en Duijzer