SKV trekt aan het langste eind

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging een uitwedstrijd tegen ZKV uit Zuidland. Na een moeizame start werd er met 13-15 gewonnen.

De formatie van coach Van den Herik startte in de vertrouwde opstelling. Arne van Weelden was weer terug na enkele weken afwezig te zijn geweest door blessureleed. Waar vorige week nog sprake was van een doelpuntenregen, kostte het vandaag erg veel moeite tot score te komen.  Pas na 8 minuten kon het eerste SKV doelpunt begroet worden; Van Weelden rondde prachtig af. Het combinatiespel bleef moeizaam en in een veel te traag tempo. ZKV nam wat score betreft het initiatief en SKV had moeite met het goed neerzetten van de organisatie. Margreet Delleman gaf met een prachtige uitgespeelde actie nieuwe hoop.

Nog voor rust achterhaalde SKV de tegenstander. Verdedigend gaf de ploeg uit Zuidland veel ruimte weg. Aanvoerder Nathan Snoek toonde ook deze week nog maar weer een keer zijn klasse door in deze moeilijke fase in de wedstrijd scorend het voortouw te nemen. Met 4 doelpunten creëerde hij de nodige ruimte. Met het opvoeren van het baltempo en een duidelijkere organisatie werd nu ook door anderen gemakkelijker gescoord en een gaatje werd geslagen. Herhaalde slordige overtredingen zorgden vervolgens voor strafworpen en vrije ballen voor ZKV, zodat het onnodig spannend bleef. Scores van de Cristhel Duijzer, Sietske Post, Annemarie Scherff en de ingevallen Van Damme gooiden uiteindelijk de deur in het slot 13-15. Opvallend: alle spelers inclusief de wissel scoorden.

Volgende thuiswedstrijd : SKV 1 – Voltreffers 1. Zaterdag 29 november om 15.30u in ‘De Jager’ te Giessen.

Scores: Snoek (4), Post (3), Scherff (2), Van Weelden, Delleman, Duijzer, Van Damme, De Jong, Van der Zouwen (1)