SKV komt net te kort

Afgelopen zaterdag stond het duel tussen de middenmoters SKV en Voltreffers op het programma. Ondanks een goed eindschot van de Sleeuwijkse Korfbalvereniging werd er verloren met 15-17.

De Sleeuwijkse equipe onder leiding van coach Van den Herik startte met één wijziging aan de wedstrijd. Aanvoerder Snoek nam bij aanvang van de wedstrijd de honneurs waar vanaf de bank en Pierre van Damme verving hem in het eerste verdedigingsvak. Dit vak werd verder gevormd door Annemarie Scherff, Cristhel Duijzer en Roeland van der Zouwen. Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Margreet Delleman, Sietske Post, Arne van Weelden en Joost de Jong.

Aanvankelijk was er sprake van een gelijk opgaande strijd waarin vooral veel afstandsschoten benut werden.  Het baltempo lag vrij laag en dit leidde ertoe dat er voor het publiek weinig spectaculaire acties te bewonderen waren.

Het tweede aanvalsvak speelde het inmiddels vertrouwde spel en ondanks dat Van Damme nieuw was in dit vak, draaide hij zonder problemen mee en bleek een ijzersterke rebounder en verdeler. Mooie crossballen leidden echter niet tot doelpunten. Een sterk fluitende scheidsrechter had aan beide kanten goed oog in overtredingen in de paalzone en paste waar mogelijk de voordeelregel toe. Van Weelden strafte slecht voorverdedigen  af en Van Damme forceerde tot twee keer toe een strafworp door zich goed te positioneren onder de korf.

Voltreffers had na een stroeve start voortdurend een licht overwicht. Hierbij vertrouwden ze op een zeer zuiver schot en met name het eerste verdedigingsvak kon geen grip krijgen op een zeer sterk spelende heer.

In de tweede helft werd de in goede vorm stekende Snoek ingebracht om meer dynamiek in het eerste aanvalsvak te brengen. Hij beantwoordde aan deze vraag en bracht zichzelf en zijn medespelers meermaals in stelling. De effectiviteit in beide vakken liet echter te wensen over en Voltreffers liep gemakkelijk uit naar een 11-16 voorsprong. Scherff en Van der Zouwen gaven met een prachtig een-tweetje nog een sein voor een eindsprint , maar uiteindelijk bleek het verlies onafwendbaar: 15-17.

Doelpunten: Van der Zouwen (5), De Jong (3), Scherff, Duijzer, Van Weelden (2), Post (1)