Dapper strijdend SKV komt tekort

Afgelopen zaterdag speelde de Sleeuwijkse Korfbalvereniging thuis tegen het hoog geklasseerde Nikantes. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd, bleek Nikantes een maatje te groot.

Voor aanvang van de wedstrijd stond het team van de week centraal. De D-jeugd van SKV schoot samen met het eerste in. Een prachtig beeld om het aanstormend talent zo gedreven bezig te zien.

De Sleeuwijkse formatie is nog zoekende naar zijn sterkste opstelling. Onder meer door fysiek malheur werd ook vandaag weer een beroep gedaan op het improvisatievermogen van trainer Van den Herik. Hij startte vandaag met Vink, Delleman, Van Damme en De Jong in het eerste aanvalsvak. In het andere vak startten aanvoerder Scherff, Duijzer, Van Weelden en Van der Zouwen.

De eerste helft stond de verdediging van SKV zeer georganiseerd. Er werden weinig kansen weggegeven en door sterk rebound werk kwam Nikantes maar moeilijk in zijn spel. Hetzelfde compliment kan echter ook de uitspelende ploeg gemaakt worden. De heren Van Damme en De Jong kregen weinig ruimte en het eerste kwartier werden er nauwelijks kansen gecreŽerd. Nadat Nikantes de score geopend had, werd een fout in de verdediging afgestraft door Van Damme. Het tweede aanvalsvak kreeg meer ruimte en met zorgvuldig spel en een sterke afvang met Van Weelden scoorde Van der Zouwen tweemaal.

Beide ploegen hielden de verdedigende discipline een helft lang vol, wat maakte dat met een magere 3-3 stand gerust werd.

Na rust dicteerde Nikantes. SKV zakte na de inspanningen van de eerste helft te ver terug in tempo en maakte veel individuele fouten. Met name in de korfzone werd niet attent verdedigd. Onnodige stippen, vrijeballen en doorloopkansen volgden elkaar op.

De ingevallen Sietske Post, Walter de Bruijn en Tim Klootwijk konden het tij niet meer keren. Uiteindelijk werd afgesloten met een 10-17 stand.

Scores: Van der Zouwen (4), Van Damme (2), De Jong, Van Weelden, Post, Scherff (1)