SKV in tweede helft ten onder

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van de Sleeuwijkse korfbalvereniging uit tegen Voltreffers. Een slechte tweede helft leidde tot een verdiende nederlaag.

Voltreffers en SKV treffen elkaar jaarlijks vier keer en de teams kennen weinig geheimen voor elkaar. Dit bleek ook bij aanvang van de wedstrijd: een kwartier lang werden er in beide vakken weinig kansen weggeven en bleef het zodoende 0-0. Na het voorzichtig aftasten van elkaar brandde de wedstijd los. Het baltempo ging omhoog en hiervan profiteerde SKV het meest. Aanvallen werden goed opgezet en SKV creŽerde kans op kans. Met een 6-9 stand werd er gerust.

Voltreffers kwam na rust de kleedkamer beduidend sterker uit. De druk werd opgevoerd met snelle scores en waar SKV de afgelopen weken een wedstrijd lang wist te blijven scoren, was de productie deze tweede helft minimaal. Aanvallen strandden voortijdig door onnodige verre schoten en balverlies. Vrijstaande spelers werden niet gevonden. Hierbij ging de cohesie verloren. Het ingetrainde systeem werd losgelaten, zonder dat er een alternatief plan was. Zonder zich verder al te veel in te spannen kreeg Voltreffers zodoende de wedstrijd in de schoot geworpen. De 19-13 overwinning geeft hierbij wel een enigszins vertekend beeld.

Scores: Van der Zouwen (5), Van Damme (3), Delleman, Duijzer, Post, De Jong, Van Weelden (1)