SKV laat laatste punten liggen

Afgelopen zaterdag trad SKV in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen aan tegen de studenten van het Rotterdamse Erasmus. Door afwezigheid van Joost de Jong, die voor werkdoeleinden in het buitenland is, werd het eerste aanvalsvak van Margreet Delleman, Sietske Post en Pierre van Damme aangevuld met Marius Klootwijk.

De thuisspelende ploeg weet binnen een minuut de eerste score op het bord te brengen middels een schot. Van Damme trekt dit vrijwel meteen recht door ook een schot te verzilveren, een eerste blijk van zijn flinke bijdrage deze wedstrijd. Waar de scores tot aan de 6-5 redelijk gelijk blijven opgaan, valt SKV vanaf dit punt stil. De drie weken rust blijken hun tol te eisen en de Sleeuwijkers missen scherpte en tempo. Dit resulteert in veel onnodig balverlies. Erasmus hanteert tevens een laag baltempo, maar heeft een met scherp schietende heer die de nodige doelpunten meepakt. Dit verschil laat zich dan ook zien in de 10-5 ruststand.

Na rust gaat de score weer wat meer gelijk op. In de eerste tien minuten van de tweede helft wordt een aantal keer gescoord door beide ploegen, waarna er elf minuten lang niets gebeurt. Het vak van Annemarie Scherff, Cristhel Duijzer, Roeland van der Zouwen en Arne van Weelden kan de vele kansen niet benutten, waarna coach Reijer van den Herik ingrijpt en zichzelf inbrengt voor Van Weelden. Dit doet het tij echter niet keren en resulteert slechts in twee extra tegendoelpunten. Delleman maakt nog een mooie kans af, maar de scheidsrechter fluit, zonder het resultaat van de doelpoging af te wachten, voor een strafworp. Deze wordt gelukkig alsnog benut.

Een lange counterbal vanuit de verdediging van Van Damme op Van der Zouwen, waarbij het verdedigingsvak van de thuisploeg even niet thuis geeft en om zich heen staat te kijken, resulteert in de laatste score van SKV op 7 maart. De eindstand is 17-11.

SKV kijkt terug op een wisselvallig zaalseizoen en de uiteindelijke vierde plaats is daarvan een juiste weergave.

Score SKV: Van Damme (4), Van der Zouwen (3), Scherff (2), Klootwijk en Delleman (1).