Het Bal der "Kampioenen"

Het gonst al een week of twee van de geruchten dat de E1 en de E2 van SKV uit Sleeuwijk kampioen kunnen worden. Wat was er toch allemaal aan de hand in Sleeuwijk het doorgaans zo rustig dorp aan de Merwede. Nu was er een reporter heen gestuurd om eens poolshoogte te gaan nemen. Deze man vroeg eens wat rond ,maar kon niet achter het hele waarheid komen. Waar hij het ook vroeg de ene zei dat ze al kampioen waren terwijl de andere weer zei “dat is nog helemaal niet zeker”. Maar de reporter gaf nog niet op en ging zelf maar eens bij de twee teams kijken en hij was er van overtuigd dat deze teams met plezier en pit speelde. Dit kon eigenlijk niet meer mis gaan en hij zag hoe de basis werd gelegd voor het kampioenschap. Afgelopen Zaterdag moest het dan in een kolkende “bolderik” in sleeuwijk gaan gebeuren. Alle spelers en speelsters werden voorzien van de clubkleuren op de wangen en de haren werden ook nog rood gespoten. Onze reporter kon nog net de dans ontspringen en ging maar snel in de zaal zitten. Alwaar een heuse trommelaar de sfeer er op geheel eigenwijze inbracht. De tegenstander was Vriendenschaar E7 die aan het begin overrompeld waren van deze heksenketel zodat korfballen tegen de E van SKV lastig was. Maar na een goed begin van SKV kon Vriendenschaar zich enigszins herstellen en werd het een echte wedstrijd die niet zomaar gewonnen kon worden. De coach had moeite om boven het enthousiaste publiek uit te komen. De wedstrijd ging goed op en neer en er waren kansen voor beide teams. Onze reporter genoot met volle teugen, maar in de rust werd hem al duidelijk dat er een verrassing was voor het hele team. Hij gaf zijn ogen goed de kost en zag iemand wegglippen en ging er achter aan. Eenmaal buiten gekomen stond daar een versierde platte kar en een chauffeur die liever anoniem wenste te blijven. Terug naar binnen was de wedstrijd bijna afgelopen en na een paar minuten klonk het eindsignaal. Nu was het feest kompleet de spelers en coaches werden gehuldigd onder luid applaus van het publiek. Na het uitreiken van de medailles en de beroemde zakjes snoep werd er nog een teamfoto gemaakt waarna het publiek nog bedankt werd door de spelers en coach. Nu omkleden en naar buiten want daar stond een versierde platte kar , nadat iedereen een plekje had gevonden op de platte kar inclusief de trommelaar (deze is eventueel in te huren) kon de zegetocht door het dorp gemaakt worden. Eenmaal aangekomen in de SKV kantine mochten de ouders nog genieten van een kop koffie en taart, maar na de koffie moesten ze vertrekken. Na een geslaagd feestje werden de kinderen weer opgehaald en was het kampioenschap gevierd. Namens onze reporter de complimenten voor de organisatie van het feest en het regelen van de platte kar. Uw anonieme reporter.