SKV E1 - Merwede E3

SKV E1 – Merwede E3

Zaterdag 28 maart, de eerste veldwedstrijd na die lekker warme, droge zaalcompetitie. Zouden we het droog houden en, nog belangrijker, hoe zou het gaan nu de E een klasse hoger is ingedeeld? De kids waren voorbereid, het zou weleens zwaar kunnen worden, misschien gaan jullie wel verliezen met net zulke cijfers als er in de zaal werd gewonnen….

Onder leiding van de altijd goed en enthousiast leidende Tim werd begonnen aan de wedstrijd tegen Merwede E3. En wat een aangename verrassing, na de eerste 10 minuten staat er zowaar een 4-0 voorsprong genoteerd!! De lengte van Britt werd goed gebruikt via een slim balletje erover van Sem waarna Britt op haar beurt Sem bediende: 2-0. Twee verre schoten van Britt en huppakee, 4-0!

In de tweede 10 minuten werd het al wat moeilijker, de heren van Merwede waren goed en Rens K. en Sem moesten flink aan de bak. Gemakkelijke doorlopers nemen is er niet meer bij! Toch werd het nog 5-0 door Anna die de bal goed onderschepte en hem er gelijk inschoot.

In de rust er maar goed op gehamerd dat de voorsprong zo ook weer verdwenen kon zijn want Merwede was echt niet minder.  Met elkaar ervoor knokken dus en dat deden de kanjers van de E dan ook!

Merwede speelde het slim (of het ook helemaal eerlijk is?) door in de tweede helft met 3 heren te spelen en de zwakkere dames aan de kant te houden. Toch paste de E zich steeds beter aan het snelle spel en hogere niveau aan. Alleen op je tegenstander letten en de bal laten gaan, vast van te voren zakken en je tegenstander opwachten….

Aanvallend kwam er echter weinig meer uit, Merwede zette SKV goed onder druk en kwam sterk terug, 5-1, 5-2, 5-3, 5-4….. Het zal toch niet gebeuren he! Gelukkig, het eindsignaal klinkt, de punten zijn binnen! Tja, en dat we daarna de strafworpen verliezen daar maalt niemand om….

Groetjes van Siska en Rens K.