SKV wint dankzij goede eerste helft

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde KCD uit Doorn op het programma. De Sleeuwijkse korfbalvereniging boekte een degelijke 10-15 overwinning.

De formatie uit Sleeuwijk speelde de eerste helft goed verzorgd. In het eerste aanvalsvak werd de verdedigende zwakte van de tegenstander blootgelegd door individuele acties. Met name de excellerende Van Damme dreef zijn tegenstander tot wanhoop.

Het andere aanvalsvak valt doorgaans op door het goed verzorgde spel, zo ook vandaag. De ruimte die aanvoerder Scherff en Van Weelden kregen werd optimaal benut.

Onder moeilijke weersomstandigheden bleef SKV scoren en kwam een 2-10 ruststand tot stand.

De tweede helft kwam een gretiger KCD uit de kleedkamers. SKV creŽerde voldoende kansen, maar de zuiverheid ontbrak. Een helft om snel te vergeten. De ploeg uit Doorn, kwam nog tot op drie punten, alvorens SKV met twee laatste scores de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Doelpunten: Van Damme (5), Scherff (4), Van Weelden (2), Vink, Duijzer, De Jong, Van der Zouwen (1)