SKV sluit het seizoen winnend af

Voor de Sleeuwijkse korfballers stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Erasmus, op het programma. Bij winst zou SKV de Rotterdammers voorbij gaan in de rangschikking en zo als derde eindigen in de competitie.

Coach Van den Herik kon in zijn laatste wedstrijd, als coach van SKV 1, weer beschikken over een volledig fitte selectie. Onder een heerlijk zonnetje werd in Rotterdam begonnen aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Het 1e verdedigingsvak, bestaande uit Scherff, Duijzer, Van der Zouwen en Van Weelden werd van meet af aan onder druk gezet door de thuisploeg. De aanvallen werden goed uitgespeeld en mede  door het lengteoverwicht (alle vier de tegenstanders waren langer dan de SKV-ers) werden er veel ballen onder de paal gevangen door Erasmus wat resulteerde in lange aanvallen met veel doelkansen.

Toch waren het de korfballers van SKV die de eerste ballen door de korf gooiden. Het 1e aanvalsvak bestaande uit Post, Delleman, De Jong en Van Damme wisten elkaar goed te vinden wat al snel resulteerde in twee treffers. Niet veel later werd de voorsprong uitgebreid door een raak schot van Van der Zouwen. Een doelpuntloze periode volgde. Het 2e aanvalsvak creŽerde voldoende kansen maar was niet zuiver genoeg in de afronding. Vier scores van de thuisploeg en vier doelpunten van de gasten zorgden uiteindelijk voor een 4-7 ruststand.

Na de rust werd wederom scherp begonnen door de Sleeuwijkers. Scores van Van der Zouwen 3x, Van Damme en Post zorgde ervoor dat SKV uitliep naar een 4-12 voorsprong. De wedstrijd was hier eigenlijk al mee gespeeld. In het restant van de wedstrijd wist Erasmus zich nog enigszins te herpakken en hiermee een grote uitslag te voorkomen. Na nog eens vier doelpunten van SKV en drie doelpunten van de thuisploeg floot de scheidsrechter, voor het laatst dit seizoen, af voor het einde van de wedstrijd. Met deze klinkende overwinning passeerde SKV Erasmus in de eindrangschikking en sloot de Meijboom equipe het seizoen af met een derde plaats op het veld en een vierde plaats in de zaal.

De komende weken worden er op het terrein aan de Roef twee kunstgrasvelden aangelegd zodat SKV, onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Raimond Nieuwenhuizen,  het nieuwe seizoen zal starten met een mooie, vernieuwde accommodatie.

De doelpunten tegen Erasmus werden gemaakt door: Van der Zouwen (6x), Van Damme (5x), De Jong en Post (2x) en Scherff (1x).