SKV pakt koppositie

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Melmac op het programma voor SKV 1. Bij winst zou SKV twee punten los komen van de concurrenten Melmac, OJC en Scheldevogels. Melmac had de eerste drie wedstrijden vrij makkelijk gewonnen, dus dit was zeker geen gemakkelijke opgave.

Door trainer/coach Nieuwenhuizen werd in de wedstrijdbespreking gewezen op het achterverdedigen van Melmac en op de korte kansen, waar ze erg zuiver in zijn.

Het werd een boeiende confrontatie. De eerste helft ging het spel redelijk gelijk op.  Zowel Melmac als SKV kwam niet meer dan twee punten los. SKV creŽerde iets meer kansen. Melmac was echter zuiverder in de afronding.  Dit resulteerde in een 8-8 ruststand. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

De spelers van SKV hadden wel het idee dat er meer te halen was. De tweede helft startte SKV heel goed. Verdedigend zat het goed dicht. Aanvallend had SKV nog wel wat moeite om de kansen af te maken. Doordat er geduldig aanvallend gekorfbald werd, wist SKV wel vier punten op rij te scoren. Toen Sietske Post halverwege de tweede helft een hele lange aanval beloonde met de 8-13, was het pleit beslecht.

De wedstrijd werd goed uitgespeeld. Arne van Weelden en Cristhel Duijzer werden nog ingebracht. Duijzer bekroonde haar invalbeurt met een mooi doelpunt, waardoor uiteindelijk een 17-10 eindstand op scorebord stond.

Een goede wedstrijd van SKV, die resulteerde in een terechte overwinning, waardoor SKV de koppositie in de vierde klasse I inneemt. Volgende week speelt SKV om 15:30 uur in Culemborg tegen SGV.

De doelpuntenmakers: Ellen Snoek-Assink (5), Pierre van Damme (3), Stefan de Jong (2), Sietske Post (2), Carin Nauta, Joost de Jong, Roeland van de Zouwen, Cristhel Duijzer en Annemarie Scherff