SKV ongeslagen de zaal in

Afgelopen zaterdag sloot het eerste team van de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging succesvol de eerste helft van het veldseizoen af. De uitwedstrijd tegen het hooggeklasseerde Scheldevogels werd overtuigend gewonnen: 7-15.

Scheldevogels bracht een jong en fysiek team in het veld. Met goed ingestudeerde aanvallen zetten ze de Sleeuwijkse defensie onder druk. De afronding liet echter te wensen over, een beeld dat de wedstrijd kleurde. SKV startte slordig met veel plaatsingsfouten en maakte het speelveld onnodig klein. De scheidsrechter van dienst deelde in de malaise. Hoewel hij goed oog had voor de futiliteiten buiten het speelveld, was het zicht op de incidenten in het veld minder.

Het meegereisde publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld waarin hard gewerkt werd, maar het fijne aanvalsspel van de afgelopen weken achterwege bleef. Waar SKV echter dit soort wedstrijden in het verleden nog wel eens uit handen gaf, werd vandaag een goede 7-15 overwinning behaald. Verdedigend bleef de Sleeuwijkse formatie goed overeind en met meer rust in het aanvalsspel werd een onoverbrugbaar gat geslagen.

Na 6 overtuigende overwinningen met goed spel vangt in november het zaalseizoen aan.

Scores: Van Damme (4), Post (3), Snoek-Assink, Van der Zouwen (2), Nauta, J. De Jong, Van Weelden, Van den Herik.