Valse seizoenstart SKV
 

Na een succesvol verlopen veldseizoen, startte SKV afgelopen zaterdag het zaalseizoen zeer zwak. Uit tegen Voltreffers werd verloren met 21-13.

Het eerste team van de Sleeuwijkse korfbalvereniging was geen schim van de makkelijk scorende ploeg die imponeerde tijdens het eerste gedeelte van het veldseizoen en de oefencampagne in aanloop naar het zaalseizoen.

SKV en Voltreffers treffen elkaar meerdere keren per jaar. De ploegen kennen weinig geheimen voor elkaar. Voltreffers beschikt over uitstekend spelende en scorende heren die optimaal in stelling worden gebracht door goede functiedames.

Het was de Sleeuwijkse formatie die in de eerste aanvallen kans op kans creŽerde, de afronding was echter abominabel. In beide vakken hadden de anders zo zuivere puntspelers moeite tot scoren te komen. Hierbij werden zij ook onvoldoende ondersteund door hun vakgenoten die het tot een statisch geheel lieten komen. Hierdoor bleef Voltreffers ondanks het mindere spel in de eerste helft goed in de buurt. Met een 6-7 stand werd er gerust.

In de tweede helft wist Voltreffers veel gevarieerder te spelen en vanaf het begin waren zij de bovenliggende partij. De Sleeuwijkse formatie bleef vooral tegen zichzelf korfballen en volhardde in een weinig dynamisch slordig spelletje. Na een half jaar zonder verlies resulteerde dit in een verdiende nederlaag: 21-13.

Doelpunten: Van der Zouwen (4), Van Damme (3), De Jong (3), Post (2), Snoek-Assink (1).

 
Terug naar het overzicht