SKV wint na indrukwekkend eerste kwartier

Zaterdag jl. stond voor de Sleeuwijkse korfbalvereniging de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde Thor uit Rotterdam op het programma. SKV boekte een verdiende 17-14 overwinning.

Thor is een gemakkelijk kansen creërende ploeg met veel werklust. SKV bracht hier tegenover een ploeg met een ijzeren tactische discipline. Met verzorgd en geduldig spel werden de Sleeuwijkse puntspelers in positie gebracht en met een zuiver vizier troffen zij het eerste kwartier veelvuldig doel. Hoewel met name de degelijkheid in het spel opviel, gunde de SKV’ers het meegereisde publiek en zichzelf ook enige frivoliteiten. Een prachtige doorloper van Snoek, na voorbereidend werk van Vink, was het hoogtepunt van de eerste helft. Naar mate de eerste helft vorderde wist de Rotterdamse ploeg verdedigend beter een antwoord te vinden op het Sleeuwijkse spel en bij rust bleef voor hen de schade nog enigszins beperkt: 12-4.

De tweede helft kende een ander beeld. Verdedigend bleef de Sleeuwijkse formatie nog redelijk overeind. Aanvallend was het spel te weinig gevarieerd en werd er slordig gespeeld. Met het inbrengen van Walter de Bruijn en Margreet Delleman werd de dynamiek in het eerste aanvalsvak weer op gang geholpen. Dit leidde tot de laatste doelpunten, waarmee de wedstrijd definitief in het slot gegooid werd. Met dit gegeven brachten de heren Van Weelden en Van Damme nog één keer de handen op elkaar met een actie heer op heer. De afronding was spectaculair, maar helaas zonder beloond te worden met een doelpunt.

Doelpunten: Snoek-Assink (6), Post (4), Van Damme, De Jong, Van der Zouwen (2), Scherff (1).