Teleurstellende overwinning maakt SKV 2 kerstkampioen

Dat SKV 2 de laatste tijd het goed doet is niemand ontgaan. Voor de start van de competitie is er gezegd dat SKV 2 voor niets minder dan het kampioenschap gaat. Ze is op de goede weg en kroonde zichzelf tot kerstkampioen. In de voorbespreking werd al gauw duidelijk gemaakt dat het doel 18 doelpunten moest zijn tegen Kinderdijk 5: de tegenstander van vandaag. In de vernieuwde Blokweer werd het dan ook nooit spannend.

Doordat Tim, Siska en Selina op de bank begonnen zijn de vakken wat omgegooid, om meer evenwicht te brengen. Margreet en begonnen samen met Mark en Jarik in de aanval. Stefan in het kwadraat begonnen met Heidi en Cristhel in de verdediging.
De aanval begon goed. Mooie combinaties zorgden ervoor dat Floor aan kon leggen en de score kon openen met een schot. Een strafworp kon daarna nog gemist worden waarna Jarik na een schot op de tweede bal liep en zo een doorloper kon nemen. Vervolgens nam het andere vak get goede voorbeeld over. Stefan Vink kon aanleggen en scoorde zo de 0-4. De goede ge´nstrueerde Cristhel trok onder de vang goed weg en kreeg de bal aangespeeld uit de steun waardoor de 0-4 op het scorebord verscheen. Margreet wilde ook graag aan de score deelnemen en scoorde een afstandsschot zoals zij dat alleen kan. Vervolgens na goed reboundwerk kon Jarik kort onder de korf aanleggen en was het 0-6. Zou dit een monsterscore worden?
Kinderdijk speelde zelf gewoon niet goed, maar desondanks konden ze met 2 droge schoten toch scoren en stond daarna de 2-6 op het scorebord. Mark speelde zichzelf vrij met goede combinaties in het vak en kon daarmee de 2-7 scoren. SKV liet weer een schot toe. Kinderdijk speelde nog steeds niet goed , maar af en toe ging een verdwaald schot er dan toch in. Vervolgens wilde Stefan de Jong zich op ook het scoreformulier zetten en deed dan ook met de een dubbelscore. Kinderdijk scoorde vlak voor rust ook nog zodat er gerust werd met 4-9. Op de goede weg dus om de 18 doelpunten te halen!!! In de rust werden de zaken nog op scherp gezet om de betere afvang te hebben zodat er nog langer aangevallen kan worden.
Kinderdijk begon iets feller in de 2e helft. Ze had 2 verse heren ingebracht en opende de score. Vervolgens trok Cristhel wederom goed weg vanuit de vang en scoorde haar 2e wegtrekbal. Voor Cristhel was het niet genoeg en scoorde daarna ook nog een doorloper.
Na een doelpuntloze periode waarin SKV ook geen verschil kon maken, was het voor de grote supportersschare van SKV even en mindere periode. Stefan de Jong was zijn schot aan het zoeken op het veld, maar ze vielen er maar niet in. Er was zelfs genoeg tijd om eventueel heen en weer te rijden naar de McDonalds in Alblasserdam. Zeker omdat Kinderdijk nog dacht dichterbij te komen met een dubbelscore werd het 7-11. Inmiddels waren Selina en Tim in het veld gekomen voor Floor en Jarik. Cristhel dacht er nog aan om een schot te score. Zij wilde immers haar weekend afsluiten als topscorer van de wedstrijd. Heidi deed met haar afstandsschot ook nog een duit in het zakje. Nog een doelpunt van Kinderdijk. Tim wilde ook graag meedelen in de score en scoorde een slimme bal onder korf. Stefan Vink vond het welletjes en besloot de wedstrijd af te sluiten met een mooi afstandsschot en de eindstand te bepalen op 8-15 overwinning voor SKV 2. Siska viel niet in vandaag, maar zij was dan ook de enige die foutloos gespeeld heeft.
Scores Cristhel 4x, Jarik 2x, Allebei de Stefans 2x, Floor 1x, Heidi 1x, Margreet 1x, Mark 1x, Tim 1x. Alle basisspelers plus Tim hebben gescoord!

Al met al een goede 1e helft en een mindere 2e helft, waarin men misschien al dacht aan de kalkoen of zelfs al aan de oliebollen. Doelstelling van 18 niet gehaald, een kleine teleurstelling. Feit blijft wel dat SKV 2 gewoon duidelijk de sterkste is in de poule. Met gemiddeld 16 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen over 5 wedstrijden.

Verder alle spelers nog op een rijtje:

Siska is de moeder van het team. Geeft complimentjes, maar wijst de spelers ook op wat beter kan.
Floor is onze aanvoerster. Altijd degelijk in het veld en laat zien dat ze een vak aan kan sturen.
Cristhel is een pittige tante. Als je haar als tegenstander hebt in de wedstrijd dan is gedaan met je.
Margreet is een alleskunner. Rebounden, uitdelen, scoren, verdedigen. Niets is haar te gek.
Heidi doet haar taak. Op goede momenten staat ze er en scoort ze een doelpunt mee.
Selina draait sinds kort weer mee. Een dame die niet opzij gaat en altijd een bal onderschept.
Tim is een degelijke heer. Die altijd een garantie is voor een doelpunt.
Jarik laat het publiek genieten. Hoe hij met sommige showballen scoort kan Pierre nog wat van leren.
Mark is een echt looppaard. Hij stopt pas als hij en fluit hoort en soms daarna gaat hij nog door.
Stefan Vink is een kei in de rebound. Naast dat pakt hij ook zijn doelpuntjes mee.
Ondergetekende baalt natuurlijk dat hij niet in SKV 1 in de basis staat, maar desondanks heeft hij naar zijn zin in SKV 2 en wil het beste uit de groep halen om iedereen nog beter te laten korfballen.

Steef