SKV speelt in spannend duel gelijk

Afgelopen zaterdag stond voor de Sleeuwijkse korfbalvereniging alweer een topper op het programma. Het hoog geklasseerde Hemur Enge uit Amerongen kwam op bezoek. Een gelijk opgaande strijd resulteerde in een 18-18 gelijkspel.

In de plezierige wetenschap dat het contract van trainer Raimond Nieuwenhuizen afgelopen week verlengd is, ving een sprankelend SKV de wedstrijd aan. Een ijzersterk verdelende Pierre van Damme strooide met mooie passen en creerde een grote aanvallende druk. Hemur Enge wist scorend goed bij te blijven. Vooral op de momenten dat het eerste aanvalsvak in de verdediging kwam ontspon zich een boeiend gevecht tussen de dames. De verdedigende capaciteiten van de SKV dames waren dit seizoen nog niet dusdanig op de proef gesteld.

In het andere vak kreeg Snoek-Assink in de eerste helft heel weinig druk. Dankbaar en loepzuiver verzilverde zij de buitenkansjes. Op het moment dat de verdedigende tactiek van Hemur Enge bijgesteld werd, schakelde het vak moeiteloos over en werd feilloos de vrijgelaten Scherff in stelling gebracht. Er werd gedisciplineerd aangevallen, zonder dat dit tot verder vuurwerk leidde. Met een 10-9 voorsprong werd er gerust.

De tweede helft leverde een gelijkend spelbeeld op. De twee ploegen bleken aan elkaar gewaagd en geen van beiden wist een onoverbrugbaar verschil te realiseren. Hoewel kwalitatief het niveau van de tweede helft beduidend minder was dan dat van de eerste helft, bleef het spanningsniveau onverminderd hoog. De wedstrijd kreeg de climax die het verdiende. In een ultieme poging de winst binnen te slepen, bracht Nieuwenhuizen in de laatste minuut nog Stefan de Jong voor zijn broer Joost. Koud in het veld was hij getuige van een weergaloos schot van Scherff die de 18-17 op het scorebord bracht. Er resteerde nog n aanval voor de ploeg uit Amerongen. Nog n schot, waarvoor een dame werd geselecteerd. Zij wist van grote afstand de 18-18 te benutten, een resultaat waar de ploegen vrede mee zullen hebben.

Scores: Van Damme (5), Snoek-Assink (4), Post (3), Scherff, Van Weelden (2), De Jong, Van der Zouwen (1)