SKV in thriller langs Voltreffers

Zaterdag jl. stonden de subtoppers SKV en Voltreffers tegenover elkaar. Na het spannende gelijke spel afgelopen week wist de Sleeuwijkse korfbalvereniging vandaag in de slotfase de winst veilig te stellen: 12-11.

Het belang in deze wedstrijd was groot. Verliezen betekende het definitieve afhaken in de race om het kampioenschap. Deze wetenschap leek invloed te hebben op beide ploegen. Natuurlijk, er werd goed verdedigd aan beide kanten. Dit mag echter geen excuus zijn voor het late moment waarop het openingsdoelpunt viel. Na tien minuten brak Voltreffers de ban door een strafworp te verzilveren. Het eerste doelpunt van Sleeuwijkse makelij volgde snel en hiermee werd het startschot voor een enerverende wedstrijd gegeven.

Met enkele tactische omzettingen wist coach Nieuwenhuizen een goede aanvallende druk te creŽren en met drie scores op rij werd een eerste gat geslagen. In de laatste drie minuten voor rust incasseerde SKV evenzoveel tegendoelpunten, zodat tegen de verhouding in met een 5-5 stand gerust werd.

Deze teneur zette zich in de eerste minuten na de rust voort en Voltreffers wist een gat te slaan. Met nu De Jong in de rebound en Van der Zouwen in een meer aanvallende rol werd er vervolgens veel druk gecreŽerd op de Oosterhoutse verdediging, die hier niet tegen bestand bleek. De Sleeuwijkse formatie nam het initiatief over en gaf dit niet meer uit handen. Ten opzichte van eerdere jaren heeft SKV het voordeel van een ijzersterke reservebank. Met het inbrengen van S. de Jong, Walter de Bruijn en Margreet Delleman-Van Kranenburg bracht SKV tien minuten voor tijd de broodnodige energie in het veld. Waar het vorige week in de eindfase misging, werd vandaag twee minuten voor tijd de wedstrijd middels een vrije bal beslist. De kater van vorige week werd hiermee weggespoeld en wellicht was hierdoor de euforie vandaag nog groter. Eindstand 12-11. Scores: Van der Zouwen (4), Snoek-Assink, Post, Van Damme (2), J. de Jong, Van Weelden (1)