SKV de sterkste in duel om tweede plaats

Afgelopen zaterdag speelde de Sleeuwijkse korfbalformatie uit tegen Thor uit Rotterdam. De winnaar van dit duel mocht nog hoop houden op de zaaltitel in de 4e klasse. Verliezen zou een definitief afhaken betekenen. SKV had de gehele wedstrijd het initiatief en won uiteindelijk met 15-18.

Nog voor de wedstrijd aanving was de eerste uitdaging al daar. Puntspeler Snoek-Assink bleek te ziek om te kunnen starten en na enkele weken afwezigheid vanwege werkzaamheden in het buitenland begon vaste waarde Joost de Jong op de bank. Het improvisatietalent van coach Nieuwenhuizen werd hiermee op de proef gesteld. Floor Vink en Stefan de Jong bleken waardige vervangers.

SKV nam vanaf het begin het initiatief en liep gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong. Thor is echter een ploeg die blijft vechten voor elke bal, waarbij fysiek vaak de grens wordt opgezocht. Dit spel blijkt SKV de laatste jaren goed te liggen en op volwassen manier werd deze spelwijze beantwoord.

Na een vliegende start werd de plaatsing aan SKV-zijde onverzorgder en werd veel onnodig balverlies geleden. Thor kwam naderbij en ondanks het verschil in kwaliteit zelfs voor: 5-4. Dit noopte tot meer nauwkeurigheid en inzet van de Sleeuwijkse ploeg. Het statische spel werd losgelaten en aanvallend werd de druk enorm opgevoerd. De Rotterdamse ploeg kon niet mee in dit hogere tempo en een gat van zes doelpunten werd geslagen. Opvallend is dat SKV zeer goed in staat is de verdedigende zwakte van de tegenstander bloot te leggen. Waar vaak een grote druk naar binnen wordt gecreŽerd en veel kansen vanuit de doorbraak ontstaan, werden alle velddoelpunten vandaag van afstand gemaakt. Vorige week zorgde gehaast en slordig spel in de eindfase ervoor dat de wedstrijd nog onnodig spannend werd. Vandaag werd de wedstrijd geroutineerd uitgespeeld. Met het inbrengen van Margreet Delleman-Van Kranenburg, Walter de Bruijn en Joost de Jong werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Door deze overwinning neemt SKV de tweede plaats over van Thor en staat het nu drie punten achter op Erasmus.

Doelpunten: Van Damme (5), S. De Jong, Van der Zouwen (4), Post (3), Van Weelden, Nauta (1).