Ontketende van Damme schiet Ter Leede aan flarden
 
Afgelopen zaterdag stond er geen maat op Pierre van Damme. In de wedstrijd tegen Ter Leede scoorde hij 11 maal en leidde daarmee SKV naar een 8-28 overwinning. Van Damme vestigt met zijn 11 doelpunten een clubrecord dat in de toekomst moeilijk te evenaren of breken zal zijn. Blijft hij echter zo zuiver schieten als afgelopen zaterdag is de enige die vooralsnog in de buurt zal kunnen komen.

SKV kwam heel sterk uit de startblokken tegen een, dat moet gezegd worden, verzwakt Ter Leede. Het schotpercentage in de eerste helft was heel hoog. Vooral Post en van Damme in het eerste aanvalsvak hadden weinig kansen nodig om hun doelpunten te maken. Ze werden daarbij uitstekend ondersteund door Vink en van Weelden die veelal vanuit de korfzone speelden. In het andere vak werden voornamelijk de dames uitgespeeld. Assink en Scherff creŽerden veel kansen. Hun vizier stond iets minder scherp afgesteld dan het vizier van de twee aanvallers in het eerste aanvalsvak. Dit lag niet aan de uitstekende ondersteuning door de Jong en van de Zouwen.

De doelpunten vielen zo makkelijk dat het na een kwartier al 2-12 stond en er gerust werd met een tussenstand van 5-18. Na de hele goede eerste helft zakte in de tweede helft het niveau iets in. Echter niet bij van Damme die nog vijf doelpunten toevoegde aan zijn scoreboekje een daarmee zijn totaal op een onwaarschijnlijk aantal van 11 doelpunten bracht. Voorwaar een enorme prestatie! Van Damme bleef er zelf vrij nuchter onder. In de nabespreking onderstreepte hij vooral de geleverde teamprestatie.

De overwinning van SKV was niet het enige heuglijke feit deze zaterdag. SKV 2 haalde op hetzelfde moment het kampioenschap binnen tegen ít Capproen in Hellevoetsluis. In een spannende wedstrijd, waarin SKV nooit echt los kon komen, werd uiteindelijk met 12-8 de overwinning veilig gesteld. SKV 2 een mix van jong talent en ervaring gaat op het veld reserve 5e klasse spelen. Twee klassen hoger dan in de zaal. Een grote uitdaging, maar wel mooie uitdaging.

Voor SKV 1 rest zaterdag 5 maart de belangrijke wedstrijd tegen medekampioenskandidaat Erasmus. In de Jager in Giessen vecht SKV dan om 16:40 uur voor de laatste kans op het kampioenschap. Bij verlies gaat Erasmus er met het kampioenschap vandoor. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

 
Terug naar het overzicht