SKV ook in stormgeruis de sterkste

Zaterdag jl. speelde het eerste team van de Sleeuwijkse korfbalvereniging een uitwedstrijd tegen de plaatselijke korfbalvereniging uit Leerdam. Onder extreme weersomstandigheden werd door de equipe van coach Nieuwenhuizen een 9-17 overwinning behaald.

Op voorhand was het duidelijk dat de harde wind de grootste uitdaging van de dag zou vormen. Hiernaast had de regen zijn sporen op het grasveld nagelaten en was op sommige plekken een ware modderpoel ontstaan. Tegenstander Ter Leede uit Leerdam is een goede bekende en onderlinge duels kenmerken zich door veel sportiviteit. Het krachtsverschil tussen beide ploegen is de laatste jaren groot geworden al beschikt Ter Leede nog wel over een paar sterke spelers.

Tegen alle verwachtingen in werd er in de eerste fase van de wedstrijd frequent gescoord. De Sleeuwijkse ploeg liep gemakkelijk uit naar een 0-4 voorsprong. Beide teams  probeerden te anticiperen op de harde wind. De momenten van te ambitieuze passing en doelpogingen werden direct afgestraft. In de rebound wist met name Van Weelden beter om te gaan met de omstandigheden dan zijn tegenstander en won zodoende de meeste duels. Snoek-Assink profiteerde hier optimaal van en scoorde het ene naar het andere doelpunt. Dit vak speelde sowieso zeer efficiŽnt deze wedstrijd. Onder de eerder genoemde weersomstandigheden kwam de tomeloze werklust van spelers als Annemarie Scherff en Joost de Jong goed van pas.

In het andere vak wisselenden oogstrelende aanvallen en te groteske plannen elkaar af. Onder andere omstandigheden is dit vak vaak een wedstrijd lang een genot om naar te kijken en ook vandaag kregen zij een paar keer het publiek op de banken. Prachtige plannen werden echter ook vaak letterlijk weggewaaid. Desondanks bleven er voldoende mooie momenten over, zo rondde Stefan de Jong een prachtige combinatie met Pierre van Damme af. Uiteindelijk werd er na een helft vol strijd gerust met een 5-8 voorsprong.

De tweede helft ging het tempo van de Sleeuwijkse formatie omhoog. Met de wind in de rug was het een stuk eenvoudiger korfballen. De dames Sietske Post en Carin Nauta creŽerden een enorme aanvallende druk en hun tegenstanders moesten meerdere malen aan de noodrem trekken. Van Damme blijkt dit seizoen een zekerheid vanaf de stip. In een poging de scoringsdrift van Snoek-Assink te beteugelen werd een sterke verdedigster op haar gezet. Dit bleek voor haar zeer motiverend te werken en leidde tot nog drie doelpunten.

In de laatste fase werd Van der Zouwen naast Van Damme in de aanval geposteerd. Dit zorgde voor bijzonder leuke aanvallen, waaruit in korte tijd nog drie doelpunten van de heren volgden.

Na een sterke wedstrijd stond uiteindelijk de 9-17 uitslag op het scorebord.

Met nog vier wedstrijden te spelen leidt SKV de competitie met zes verliespunten minder dan de nummers twee tot en met vier. Zaterdag 23 april staat om 15.30u op sportpark 'De Roef' in Sleeuwijk de topper tegen Melmac op het programma.

Doelpunten: Snoek-Assink (5), Van Damme (4), J. De Jong (3), Nauta (2), S. De Jong, Post, Van der Zouwen (1)