Compliment voor verliezend SKV

Afgelopen zaterdag stond in de derde klasse het duel tussen titelkandidaat Atlas en promovendus SKV op het programma. Atlas was duidelijk de sterkste in dit onderlinge treffen. Desondanks kan de Sleeuwijkse formatie met trots terugkijken op deze wedstrijd.

Het eerste team van de Sleeuwijkse korfbalvereniging werd vorig jaar overtuigend kampioen in de vierde klasse en mocht zodoende deze jaargang zijn geluk een klasse hoger beproeven. Vorige week werd met het kleinst mogelijke verschil verloren en zaterdag wachtte het duel met het naar verwachting veel sterkere Atlas. Om partij te bieden had coach Nieuwenhuizen een verfijnd tactisch plan bedacht. Dit wierp in de eerste fase van de wedstrijd zijn vruchten af. De Zeeuwse puntspelers werden door sterk collectief verdedigen uitgeschakeld. De Sleeuwijkse formatie had echter grote moeite door het fysiek sterke en goed georganiseerde defensief van Atlas heen te breken en zo ontspon een spannende, maar weinig doelpuntrijke eerste fase van de wedstrijd.

Bij een stand van 5-5 werden de eerste scheuren in het Sleeuwijkse pantser zichtbaar. Het intensieve verdedigen begon zijn tol te eisen en de geringe vrijheid die dit opleverde werd door de tegenstander optimaal benut. Vanaf dat moment domineerde Atlas en liep gemakkelijk uit naar een 5-9 ruststand.

In de rust werd de tactiek aangepast. Na het harde werken van de eerste helft kreeg in de tweede helft het spel gaandeweg iets meer frivoliteit terug en zeker in het tweede aanvalsvak leverde het gevarieerde spel een aantal leuke kansen en doelpunten op.

Atlas consolideerde de voorsprong en bleef verdedigend gedisciplineerd spelen. Aanvallend was het van Zeeuwse kant vaak nog onrustig en dit bood de geroutineerde Sleeuwijkse ploeg de gelegenheid tot een aantal mooie intercepties. Prachtig was met name de wijze waarop de dames  Nauta en Delleman meerdere keren ingrepen en hiermee de heren ontlasten.

Ondanks dat de cijfers weinig aan de verbeelding overlieten kan het eerste team van SKV met tevredenheid terugkijken op dit treffen.

Doelpunten: Van der Zouwen (4), Post, S. de Jong (2), Van Weelden, Delleman-Van Kranenburg, Nauta, Scherff (1)