SKV pakt belangrijke punten

Afgelopen zaterdag stond in de derde klasse het treffen tussen de Sleeuwijkse korfbalvereniging en Voltreffers uit Oosterhout op het programma. Het thuisspelende SKV trok verdiend aan het langste eind: 15-10.

Al vroeg in het seizoen stond dit vierpuntenduel op het programma; de winnaar van dit duel zou een grote stap naar lijfsbehoud in de derde klasse zetten. Twee verschillende spelopvattingen stonden tegenover elkaar. Voltreffers uit Oosterhout is een ploeg die de laatste jaren met achterverdedigen het spel van de tegenstander probeert te ontregelen. Aanvallend nemen zij ruim de tijd om alle functies ingevuld te krijgen en enkel de heren zorgen voor evidente aanvallende dreiging. Dit spel is lange tijd effectief geweest, maar door een noodgedwongen hervorming in de Oosterhoutse selectie ontbreken nog veel routines. Ook de selectie van SKV maakte noodgedwongen een metamorfose door; ten opzichte van de selectie die vorig jaar het kampioenschap binnenhaalde, stonden er vandaag drie nieuwe namen op het wedstrijdformulier.

Ondanks het grote verschil in capaciteit tussen de twee verenigingen had het thuisspelende SKV vandaag moeite het krachtsverschil in doelpunten om te zetten. De wedstrijd stond bol van de spanning en mogelijk was dit ook de reden dat het spel wat inspiratieloos was.

Beide teams hanteerden een te laag baltempo en speelden een te doorzichtig spel. Verdedigend was het makkelijk anticiperen op het altijd weer zelfde spelpatroon en Stefan de Jong beteugelde de aanvallende intenties van Voltreffers beste aanvaller voortreffelijk. Halverwege de eerste helft paste het Sleeuwijkse team zijn strategie aan en werden er in de korfzone meer kansen gecreŽerd. Een 8-6 ruststand gaf een goed beeld van de eerste helft waarin SKV duidelijk beter maar ook wat tandeloos was.

De absolute ster vandaag aan Sleeuwijkse zijde begon de tweede helft pas echt helder te stralen.  Carin Nauta was met onnavolgbare bewegingen een ware plaag voor de Oosterhoutse verdediging en al haar doelpunten waren plaatjes. Verder kreeg Arne van Weelden de handen van het aanwezige publiek op elkaar door een prachtige onderhandse bal te scoren.

Na een uur spelen maakte Drost in de verdediging plaats voor De Jong en kwam Duijzer erin voor Delleman. Na een periode afwezigheid met een blessure maakte ook Ellen Snoek haar eerste minuten van het seizoen. De wedstrijd werd hiermee definitief in het slot gegooid. Sietske Post bekroonde een sterk optreden, in een wedstrijd waarin zij vaak op niet reglementaire wijze werd afgestopt, in de laatste minuut met een prachtig derde doelpunt: 15-10.

Doelpunten: Nauta (6), Post (3), Scherff, S. De Jong (2), Van der Zouwen, Van Weelden (1)