SKV imponeert in duel met topploeg

Afgelopen zaterdag speelde de Sleeuwijkse korfbalvereniging in Westkapelle tegen Stormvogels, de nummer twee uit de poule. Eens te meer bleek de kracht van het collectief en werden twee zwaarbevochten punten mee naar huis genomen: 11-12.

Na uitgebreide analyse had coach Raimond Nieuwenhuizen ook voor deze tegenstander weer een passend tactisch strijdplan gesmeed. Het was aan de selectie hier een goede uitvoering aan te geven, voor het eerst zonder captain Scherff. De selectie van dit jaar blijkt zeer hecht met veel onderling vertrouwen en waardering. Nog meer dan in voorgaande jaren zijn spelers bereid hun eigen belang ondergeschikt te maken aan het collectief. Exemplarisch was vandaag dan ook het verdedigende werk dat met name de gebroeders De Jong verrichtten. Zij wisten met de steun van het vak de angel uit de Zeeuwse aanval te halen. In aanvallend opzicht kende de wedstrijd twee gezichten. De eerste helft was het aanvalsspel wat aan de trage kant, vooral door de onnodige behoefte in de aanval de steun in te vullen. Er werden veel te weinig kansen gecreŽerd en het spel oogde geforceerd. De rust werd ingegaan met een 5-4 stand.

In de rust werden de nodige zaken aangescherpt waardoor de tweede helft heel anders smoelde. De Sleeuwijkse formatie maakte indruk met een hoge aanvallende druk waarop de Zeeuwse defensie vaak het antwoord schuldig moest blijven. Het schotpercentage lag in het eerste aanvalsvak in de tweede helft erg hoog en dit gaf SKV het geloof dat een verrassing mogelijk was. Het verschil tussen beide ploegen liep op tot drie doelpunten en enkele minuten voor tijd stond er een 9-12 stand op het scorebord. Er volgde nog een laatste stuiptrekking van Stormvogels waardoor de laatste minuut toch nog spannend werd. Cristhel Duijzer viel in de eindfase in en deelde in de feestvreugde: 11-12. Na vijf competitiewedstrijden heeft SKV slechts een punt achterstand op de nummer twee uit de poule.

Scores: Van der Zouwen (5), Snoek-Assink (3), Post, Van Weelden (2)