Dames SKV schitteren in eerste zaalwedstrijd

Na een sterke veldperiode in de derde klasse stond vandaag de eerste wedstrijd in de zaal op het programma. Van KCD werd eenvoudig gewonnen: 17-11.

In vaste bezetting maakte het eerste van de Sleeuwijkse korfbalvereniging zijn opwachting tegen KCD uit Doorn. Coach Nieuwenhuizen attendeerde zijn spelers op het zuivere schot van de bezoekers en droeg zijn ploeg op voldoende verdedigende druk te geven.

Bij aanvang van de wedstrijd was het baltempo traag. De bezoekers uit Doorn gaven weinig verdedigende druk en dit verleidde het thuisspelende team tot het nemen van kansen van grote afstand. Het was Post die de ban brak. Met een van haar zes doelpunten bracht zij de Sleeuwijkse formatie op voorsprong.Tot 3-3 wist KCD nog in het spoor te blijven, hierna was het aanvallende surplus van vooral de dames Post en Nauta hen te machtig. Eenvoudig liep SKV uit naar een 8-6 ruststand.

Het duidelijke krachtsverschil werd in de ogen van het team onvoldoende omgezet in doelpunten en dit gaf in de rust stof om over na te praten. Het gewenste effect op het spel bleef echter uit. Het invullen van de posities duurde te lang en aanvallend werden vaak de verkeerde keuzes gemaakt. Het matige teamspel werd ondervangen door individueel overwicht. Zo bezorgde Nauta haar tegenstanders een moeilijke middag door elk kansje te verzilveren. Hiernaast bleek de tandem Snoek-Post in de tweede helft als vanouds veel aanvallende druk te genereren en zodoende liep de Sleeuwijkse formatie probleemloos uit naar een ruime overwinning. Invalster Duijzer bepaalde de eindstand op 17-11.

Doelpunten: Post, Nauta (6), Snoek-Assink (2), J. De Jong, S. De Jong, Duijzer (1).