SKV in topper de sterkste

Afgelopen zaterdag kruisten de nummers een en twee uit de poule de degens. In het treffen met Hemur Enge uit Amerongen bleek de Sleeuwijkse korfbalvereniging een maatje te groot: 15-20.

De afgelopen jaren ontmoeten de ploegen elkaar met enige regelmaat. De wedstrijden kennen doorgaans een sportief karakter en beide ploegen hebben een goed verzorgd aanvallend spel. In de zoektocht naar de optimale vaksamenstelling had coach Nieuwenhuizen een kleine wijziging doorgevoerd. Enkel de oplettende toeschouwer zal dit waargenomen hebben: de tweeling Joost en Stefan de Jong namen elkaars positie over. Waar SKV in de beginfase nog wat zoekende was en de nauwkeurigheid van de plaatsing te wensen overliet, kwam Hemur Enge gemakkelijker op gang en nam scorend het initiatief. SKV herstelde zich bijtijds en vanaf een 3-3 stand was de controle over de wedstrijd heroverd. De kracht van het Sleeuwijkse team werd in deze wedstrijd goed zichtbaar. Er werd gevarieerd en zeer dynamisch gespeeld, waarbij telkens weer andere spelers in scoringspositie werden gebracht. De ploeg uit Amerongen moet het vooral van de aanvallende dreiging van de dames hebben.  Hoewel deze aanvallende intenties grotendeels ingetoomd werden door de uitstekende SKV-dames, was de wijze waarop zij zichzelf vrij wisten te spelen knap. Zo ontspon zich een spannende wedstrijd. Met een kleine voorsprong ging SKV de rust in 6-8.

De rust gaf hernieuwde energie en binnen enkele seconden rondde J. De Jong een prachtige combinatie af. Dit bleek het startschot van een sterke fase van de Sleeuwijkse formatie. Waar het vizier voor rust regelmatig nog niet helemaal op scherp stond, viel er op de afronding in deze fase weinig aan te merken. Halverwege de tweede helft was de marge zelfs op zeven gebracht.

De ingevallen Drost en De Bruin brachten in de laatste fase nog een aantal spectaculaire aanvallen ten tonele die helaas hun bekroning misten.

Na drie wedstrijden gaat SKV aan de leiding met de optimale score. Komende zaterdag wacht om 18.10u in 'De Jager' te Giessen de thuiswedstrijd tegen SIOS'61.