SKV ontsnapt aan puntverlies

Het eerste team van de Sleeuwijkse korfbalvereniging ontsnapte afgelopen zaterdag in de laatste minuten aan het eerste puntverlies. Met een benutte strafworp drie minuten voor tijd werd de overwinning in Culemborg veiliggesteld.

Net als afgelopen weken wist de Sleeuwijkse formatie een goede aanvallende druk te creŽren. In het aanvalsspel worden alle spelers goed betrokken en zeker in de eerste fase leidde dit tot een aantal opgelegde scoringsmogelijkheden. Het schortte vandaag echter aan een goede afronding, waardoor er twijfel in de ploeg sloop en de aanvallen steeds geforceerder werden.

Vrijwel de gehele wedstrijd werd er tegen een achterstand aangekeken. Het thuisspelende SGV uit Culemborg toonde een tomeloze inzet en met hard werken wisten zij telkens aan de goede kant van de score te blijven. Er werd gerust met een 6-4 stand. De Sleeuwijkse formatie heeft de mogelijkheid om verschillende spelstijlen te hanteren en hiermee andere aanvallers in stelling te brengen. Coach Nieuwenhuizen hamerde er in de rust op hier meer gebruik van te maken. In de tweede helft werd het volharden in onmogelijke aanvalsopzetten losgelaten en werd er creatief naar oplossingen gezocht voor het spel waarmee SGV zijn tegenstander confronteerde. Langzaam kwam de grip op de wedstrijd terug en kwam een overwinning in zicht. Deze werd veiliggesteld met het benutten van een strafworp net voor tijd: 11-12.