SKV boekt monsterzege
 

Afgelopen zaterdag stond het treffen tussen koploper SKV en hekkensluiter SIOS'61 op het programma. Het kwaliteitsverschil bleek enorm en de 28-9 eindstand liet weinig aan de verbeelding over.

 

Het improvisatietalent van coach Nieuwenhuizen werd ook deze week weer op de proef gesteld. Met een aantal geblesseerde en niet fitte spelers werd er gekozen voor herschikking van de basisformatie. Deze omzettingen werkten niet als rem op de aanvallende intenties van de Sleeuwijkse equipe. Puntspelers werden perfect in stelling gebracht en de bezoekers uit Velp kregen geen grip op het gevarieerde spel van de Sleeuwijkers. Het aanzienlijke overwicht werd zeker in de eerste fase nog te weinig omgezet in doelpunten. De instructie van de kant om geduldiger te spelen om te komen tot betere kansen leidde tot efficiŽnter spel. Exponent hiervan was Cristhel Duijzer die vandaag haar rentree maakte in het eerste en dit beloonde met een aantal prachtige doelpunten. De score van 14-3 bij rust gaf een goede afspiegeling van de eerste helft.

Bij aanvang van de tweede helft maakte het bezoekende team een strijdlustige indruk. Het fysieke contact werd meer gezocht en met name aan de herenkant probeerde SIOS het schot te voorkomen. Het gevolg was echter dat er meer ruimte voor de doorbraak ontstond en het te onbesuisd verdedigen leidde tot de nodige strafworpen. Aanvoerder Delleman-Van Kranenburg bracht het publiek op de banken door het afronden van een prachtige tweede bal.

SKV kan dit jaar bouwen op een brede selectie. Dit gaf coach Nieuwenhuizen de mogelijkheid een aantal spelers rust te gunnen in de eindfase. De ingevallen Floor Vink bekroonde haar optreden met een prachtig afstandsschot.

Dat met vertrouwen naar de sportieve toekomst van SKV gekeken kan worden bleek toen drie talenten uit het B-team ingebracht werden. Annika van Gelder en Esther Vink debuteerden verdienstelijk in het eerste team en Robin Duizer wist zelfs te scoren.

 
Terug naar het overzicht