Harde leerschool voor SKV

Op het grasveld van Korbatjo de korfbalvereniging van Oud-Beijerland de 1e uitwedstrijd van het seizoen voor de korfballers van SKV. Vooraf al een moeilijke opgave om van te winnen. De thuisploeg is namelijk vorig jaar wat ongelukkig gedegradeerd uit de 2e klas terwijl de Sleeuwijkers aan het bouwen zijn aan een nieuwe ploeg. SKV begon alleraardigst met een 0-1 voorsprong door een leuke aanval die werd afgerond door Esther Vink. Het was wel duidelijk dat de ploeg uit Oud-Beijerland over veel meer ervaring en schotkracht beschikte dan de Sleeuwijkers. Ze liepen dan ook snel uit naar 6-2 met fijne combinaties een snel dynamisch spel. Ook de verdedigende druk was stevig voor de zowel de Sleeuwijkse dames en heren. Het rondspelen was met tijd en wijlen al behoorlijk moeilijk. Bij 6-2 nam coach Dirk-Jan Drost een time-out om voornamelijk te benadrukken, dat er geleerd moet worden van fouten die gemaakt werden. Vooral onder de korf liet SKV zich enkele malen in de luren leggen. Dit werd gelijk goed opgepakt. Korbatjo werd iets naar buiten gedrukt, maar ook hier vandaan wisten ze nauwkeurig te scoren. SKV vocht wat het waard was, maar kreeg geen grip op de thuisploeg. In de rust was de stand al 12-3. Het 3e doelpunt van SKV was er wel een van grote schoonheid. Na een mooie vlotte combinatie tussen Naeye en routinier van Weelden rondde Annemarie Scherff keurig af. Na rust kreeg SKV het steeds moeilijker om goed te combineren. Het klasseverschil was duidelijk te groot. De ploeg wist  niet meer te scoren en Korbatjo bleef door scoren tot 25-3. Voor de jonge ploeg uit Sleeuwijk is de 3e klasse een harde leerschool waar veel geleerd kan worden. Het is dan ook zaak om de koppies dezelfde richting te houden. Dit gaat met deze groep ook zeker gebeuren. Komende week een fthuiswedstrijd tegen een sterk ACKC. Voor SKV een kans om te laten zien dat ze leren van de wedstrijden die ze spelen. Voor enkele spelers van SKV een weerzien met bekenden. Zo speelde coach Dirk-Jan Drost en de spelers Stefan de Jong en Cristhel Duijzer voor de groen met witte. Het beloofd druk te worden aanstaande zaterdag op Sportpark de Roef. Aanvang wedstrijd 15:30 uur.