Gelijkspel voelt als winst voor SKV

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van SKV de tweede thuiswedstrijd op rij. De bezoekers waren een oude bekenden uit eerdere competities Triade uit Groot-Ammers. De bezoekers uit het ooievaarsdorp hebben nu al een aantal jaren een leuke goed korfballende ploeg bij elkaar. Na een avontuurtje in de 2e klas zijn ze nu de laatste jaren in de bovenste regionen van de 3e klas te vinden. Voor SKV op voorhand een lastige dobber om van te winnen. De nieuwe ploeg heeft net 2 zware wedstrijden achter de rug tegen de koplopers uit deze klasse. Het was de vraag hoe de ploeg mentaal uit deze wedstrijden was gekomen. Konden ze het opbrengen om vol gas er tegen aan te gaan?  Die vraag werd zaterdag gelijk duidelijk. Voordat de wedstrijd aan de gang was had aanvoerder Joost de Jong er al een afstandsschot inliggen. In de loop van de wedstrijd was dit het verhaal van de wedstrijd. De aanvoerder had duidelijke een goede middag en kon op 36-jarige leeftijd nog eens schitteren. Uiteindelijk eindigde hij de wedstrijd met 8 doelpunten. Dit had de Sleeuwijkse brigade nog niet met het hele team gescoord in de afgelopen wedstrijden. Een opsteker voor de hardwerkende thuisploeg. Na de 1-0 volgde al snel de 2-0 van ver door Arne van Weelden die na een ongevalletje op de fiets net weer fit was om de wedstrijd aan te vangen. Triade deed snel wat terug door een doorloopbal van een sterke dame. Deze dame normaal gesproken goed voor een handvol doelpunten werd keurig verdedigd door “youngster”  Annika van Gelder. Deze dame kwam niet verder dan 3 doelpunten. Tot de rust werd er om en om gescoord. SKV bleef wel elke keer initiatief houden en kon zo geduldig bouwen aan goed opgezette aanvallen. Het balverlies was duidelijk minder dan de vorige wedstrijden. Zo werd het 5-5 door een strafworp van De Jong en 8-8 door een strafworp aan de andere zijde. SKV speelde keurig verzorgt en kon net voor de rust nog een lange aanval opzetten die 1 seconde voor tijd in een doelpunt vanaf de zijlijn resulteerde. Natuurlijk was Joost de Jong degene die afrondde deze middag. In de rust waarschuwde coach Drost voor de extra krachten die zouden vrij komen bij de tegenstander. Na rust een feller Triade. Er werd strakker verdedigd. Wel gelijk een fout en De Jong kon een strafworp nemen en legde deze er koeltjes in. Het andere vak had wat moeite om de korf te vinden. De verdediging van Triade zat er bovenop. Margreet Delleman werd gebracht voor meer structuur en geduld in de aanvallen. Later nog Robin Duizer om de aanvalsdruk te  verhogen. Dit lukte aardig maar de afronding was er net niet.  Triade kwam ook niet meer makkelijk tot scoren, maar het lukte toch om 10-10 te maken. SKV kwam nog een keer op voorsprong. Triade perste er toch nog een doelpuntje uit en scoorde de 11-11 met nog 5 minuten op de klok. In eerste instantie ging SKV nog voor de volle winst. Maar vanaf de kant werd er besloten om het punt te koesteren en werd de wedstrijd professioneel op slot gegooid. Een lange aanval van drie minuten en mooie onderschepping bepaalde de einduitslag op 11-11. SKV vierde dit als een overwinning. Het eerste punt in deze klasse is een feit. Volgende week mag de ploeg afreizen naar Spijkenisse, waar Olympia de thuisploeg is. Misschien kan de ploeg de goede lijn doorzetten.