Korfbal leeft in Altena

Afgelopen zaterdag de korfbalontmoeting van Altena. Naar decennia afwezigheid een mooi affiche. SKV uit Sleeuwijk nam het op tegen ACKC uit Almkerk. In alle vroegte werd op het veld van ACKC al een miniderby gespeeld, waarbij de F1 van SKV naar een spannende strijd als winnaar uit de bus kwam. De Sleeuwijkse pupillen gaan zo op voor een mooi kampioenschap. In de middag een de kraker tussen de hoofdmachten van beide verenigingen. Er hing een mooie sfeer voor de wedstrijd. Zo had de thuisploeg gezorgd voor wat vuurwerk en een heus rookgordijn. SKV heeft nog geen overwinning behaald in deze competitie, maar was van plan om de huis zo duur mogelijk te verkopen. De gasten uit Almkerk hadden niks te winnen een ruime zege is normaal. Best een lastige opgave. De wedstrijd begon dan ook wat traag. ACKC had moeite om de korf te vinden en SKV haalde hier en daar het tempo uit de wedstrijd om niet gelijk in het geslepen mes te lopen. ACKC gaf veel druk en dat was lastig voor de ploeg van oud- ACKC ‘er Drost. Na de 0-3 na 10 minuten een vlotte aanval die afgerond werd door Sleeuwijks kroonjuweeltje Robin Duizer 1-3. De 17 jarige jongeling liet deze middag een uitstekende indruk achter. SKV kon nog even meekomen in het schot geweld van ACKC maar 5 minuten voor rust capituleerde de Sleeuwijkers. ACKC liep uit naar een 2-8 voorsprong. In de rust geen paniek bij SKV. Leerpunten weer aanhalen en verder ontwikkelen voor de jonge ploeg. Na rust dan toch een onrustig begin voor SKV. Een time-out zorgde voor wat meer structuur in de aanvallen, maar het scoren was net als vorige week een moeilijke opgave. Toch bleef de werklust en houding van SKV voldoende om de wedstrijd niet te winnen, maar wel waardig af te sluiten.  Coach Drost bracht de lange Lucas Naeye telkens in de aanval om wat meer rebound te krijgen. Hij versierde handig een strafworp die Esther Vink keurig afrondde. De eindstand werd bepaald op 6-22. SKV had gehoopt om langer dichterbij te blijven, maar dit lukte helaas niet. Toch won het korfbal deze middag. Ondanks de regen vele supporters langs de lijn op het mooie sportcomplex aan de Roef. In een gemoedelijke sfeer werd de middag gezamenlijk afgesloten. Volgende week speelt SKV weer thuis tegen oude bekende Triade uit Groot-Ammers. De Triade is nog niet in een grootse vorm, misschien kunnen de Sleeuwijkers eens voor een stuntje zorgen.