Eerste zaalwinst een feit voor SKV

Afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd voor de korfballers van SKV. In de zware 3e klasse buiten was het lastig om punten te halen. In de zaal wordt er een klasse lager geacteerd. Met een mooie poule met ploegen uit het Utrechtse en West-Brabant staan er leuke wedstrijden voor de boeg. Zaterdag een uitwedstrijd tegen SGV uit Culemborg. Een bekende ploeg voor de Sleeuwijkers. De eerdere jaren was dit altijd een lastige ploeg om te bestrijden. Het is een keihard werkende ploeg die door blijft gaan tot het einde. SKV had zich er tegen gewapend. De afgelopen week was er goed en scherp getraind. De wedstrijd begon sterk voor SKV, maar het reboundoverwicht werd niet in scores uitgedrukt.  Daarom was de 1-0 van SGV door een afstandsschot. Toch speelde SKV alleraardigst. Met een mooie uitgespeelde korte kans kon Annemarie Scherff de 1-1 aantekenen. De wedstrijd was begonnen.  Het eerste aanvalsvak had wat moeite met scoren, daarom kwam SGV toch op een 4-2 voorsprong. SKV pareerde . De sterk speelde Robin Duizer kreeg een makkelijke strafworp mee van de wat warrig fluitende scheidsrechter en maakte kort erna een prachtige goal met 1 hand. SKV zette door voor de rust. Ze kwamen op voorsprong 4-5 en net voor rust door een ver schot van aanvoerder Joost de Jong een 5-7 voorsprong in de rust. Coach Drost was tevreden. In de rust nog de sterke punten van SGV doornemen om na de rust uit te schakelen en doordrukken. Direct na rust een prachtig ingestudeerde aanval met afronding door Annemarie Scherff.  De Culemborgers kwamen nog wel even terug tot 6-8, maar Robin Duizer had zijn vizier op scherp en schoot SKV naar 6-10. Coach Drost wisselde aanvallend Stefan de Jong voor Lucas Naeye. Deze schoot gelijk scherp de 6-11 binnen een prachtige tweede helft voor SKV. SGV zette al haar routiniers in, maar het mocht niet baten. Het werd in de laatste minuten, door wat slordig spel aan SKV zijde nog wel 9-12, maar de eerste zaalwinst was binnen. Volgende week de eerste thuiswedstrijd in sporthal de Jager te Giessen. Tegenstander is OJC uit Berkel-Enschot. Aanvang 15:10 uur.