SKV doet zichzelf te kort

Afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de Jager van SKV. De korfballers uit Sleeuwijk wilde de goede start van de competitie doorzetten tegen de gasten uit Berkel-Enschot OJC. SKV begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Vooral Lucas Naeye zat er direct goed in. Met 2 rake schoten stond direct de 2-0 op de borden, een bliksemstart. SKV trok door naar 4-1 met scores van Robin Duizer en weer Lucas Naeye. SKV was de bovenliggende partij. De coach van OJC vluchtte in een time-out. Dit had enigszins effect , want de gasten kwamen terug met rake afstandsschoten tot 4-3. Toch wist SKV weer uit te lopen naar 7-4.  OJC kreeg wel wat meer grip op de wedstrijd. SKV had moeite om voldoende druk te geven op de schutters van OJC.  Vlak voor rust kwamen de gasten dan ook terug tot 9-9.  In de rust een tactische omzetting door coach Drost om wat meer druk op de aanvallers te zetten. Joost de Jong telkens in de verdediging voor rebounder Van Weelden. Na de rust direct weer een mooi schot van Robin Duizer welke doel trof. De tactische omzetting werkte ten dele. De Jong liet zich eerst nog verschalken door de gewiekste aanvaller, maar kreeg hem in latere aanvallen onder controle. Na de 11-11 van OJC stokte de aanvallen van SKV en helaas deed SKV zichzelf te kort in deze fase door verdedigend 2 fouten te maken en ook nog de gegeven strafworpen niet te benutten. Hierdoor kon OJC een voorsprong nemen van 11-13. De leeg gespeelde Stefan de Jong werd gewisseld voor speler/coach Drost.  Drost maakte direct de 12-13 met een doorloopbal na een goede onderschepping van Margreet Delleman. Delleman speelde voor de afwezige Cristhel Duijzer en deed dit verdienstelijk. SKV had nog steeds kans om te winnen. Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Spanning en leuke doelpunten wisselde zich af. Helaas scoorde OJC wel weer de 12-14, maar SKV bleef in de race door een afstandsschot van Esther Vink. De gasten uit Berkel-Enschot counterde weer tot 13-15 met een ver schot. Drost perste er nog een schotje uit in een mooie combinatie met de ervaren dames in de aanval. 13-14 met nog een minuut te spelen op de klok. SKV kreeg nog keer de kans in de aanval. Helaas werd de laatste open kans gemist en floot de goed leidende scheidsrechter De Jong af met de 13-14 op de borden. SKV kan terug kijken op een fijne wedstrijd, welke werd beslist op details. Volgende week speelt SKV weer thuis in de Jager met als tegenstander oude bekende Voltreffers uit Oosterhout. Aanvang 13:30 uur. Een goed moment om de punten in eigen huis te houden.